1 / 6

Veniturile si cheltuielile au urcat cu peste 2%

Veniturile totale au urcat cu 2,65%, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 2,21%, potrivit unei analize realizate de Wall-Street in urma rezultatelor financiare pe primele trei luni afisate de 63 de companii listate la BVB, fara a lua in calcul OMV Petrom si Erste Bank, care au fost raportate dupa standardele internationale si in moneda europeana.

Afacerile companiilor, excluzand bancile si cele cinci societati de investitii financiare (SIF), au inregistrat o rata de scadere de 3,07%.

“Cifra de scadere a afacerilor pare normala, deoarece pe de o parte am asistat la scaderea cererii pentru companiile cu expunere majoritara pe plan intern, insa aceasta coborare a fost atenuata si de rata inflatiei”, a declarat Andrei Radulescu (foto), analist la Target Capital, pentru Wall-Street.

Gabriel Necula, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction, spune ca rezultatele companiilor reflecta situatia economica generala.

“Cred ca in perioada urmatoare companiile vor continua sa inregistreze scaderi, deoarece acest an nu se anunta unul bun pentru societatile romanesti, ceea ce se reflecta foarte bine si pe Bursa”, apreciaza Necula.

De asemenea, el considera ca majorarea cheltuielilor totale au fost marcate de cresterea preturilor la materii prime.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri