1 / 4

Ce inseamna listarea BVB?

Listarea unei companii la bursa este procedura prin care compania respectiva devine publica, iar actiunile sale pot fi cumparate si vandute in mod liber prin intermediul sistemelor Bursei de Valori.

Aceasta inseamna ca orice persoana interesata poate cumpara actiunile unei companii listate la bursa, in mod rapid, eficient si fara restrictii.

Spre deosebire de aceasta procedura, modalitatea de cumparare a actiunilor unei companii nelistate este mult mai complicata, birocratica si consumatoare de timp, iar aceasta poate presupune restrictii cu privire la cumpararea sau vanzarea actiunilor.

Pentru Bursa de Valori Bucuresti, listarea actiunilor pe propria piata reglementata de tranzactionare reprezinta un eveniment major, si in acelasi timp o etapa fireasca in procesul de dezvoltare si consolidare a institutiei.

Prin intermediul listarii BVB creste gradul de transparenta si comunicare cu investitorii, mediul de afaceri si publicul din Romania si din afara Romaniei, oferind posibilitatea oricarei persoane sa devina actionar al celei mai importante entitati private a pietei de capital din Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri