1 / 5

Fondul Proprietatea, listare printr-un IPO de 500 mil. dolari

Dupa ce la inceputul primaverii, Mobius inainta ca termen de listare luna septembrie, amanarea semnarii de catre Guvern a contractului de administrare a Fondului Proprietatea de catre Franklin Templeton l-a determinat sa considere ca listarea nu se va mai face in acest an.

“Termenul listarii depinde de cand vom fi numiti administratori propriu-zisi. Daca vom fi numiti pana la finalul lunii iulie, am putea sa listam fondul pana la finele anului”, a afirmat Mark Mobius (foto), in cadrul unei conferinte de presa.

“Obiectivul nostru este listarea integrala a Fondului la BVB si pe alta piata. Eu, personal, as vrea sa o listam printr-un IPO cu 10-20% din actiuni pentru 500 milioane de dolari pentru a atrage si atentia investitorilor straini”, a continuat presedintele Templeton Asset Management.

David Smart, seful diviziei de fonduri suverane in cadrul Franklin Templeton Investment Management, a declarat ca fondul a realizat multi pasi pentru evaluarea activelor FP, precum si pentru reglementarea calculului valorii unitare a activului net (VUAN).

“Speram ca in viitorul apropiat sa oferim mai multa transparenta pentru Fondul Proprietatea”, a sustinut Smart.

El a afirmat ca valoarea si marimea Fondului Proprietatea, in eventualitatea de a fi listat si la Bursa din Londra, va introduce FP in indicele principal al pietei Footsie 100 (FTSE100).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri