1 / 4

Scenariu 1: Motiunea de cenzura trece

Astazi, incepand cu ora 10:00, va avea loc in Parlament dezbaterea si votul pentru motiunea de cenzura initiata de PSD. Motiunea are nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptata, iar daca va intruni conditiile necesare Guvernul va cadea. In caz contrar, guvernantii vor ramane in functii, iar masurile de austeritate anuntate vor fi puse in aplicare.

“Daca motiunea va trece si Guvernul va cadea vom vedea scaderi destul de puternice pe Bursa, insa piata locala isi va regasi un echilibru la un nivel de depreciere de 5-10% daca pietele internationale isi vor continua ascensiunea”, a declarat Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare la Prime Transaction, pentru Wall-Street.

El explica faptul ca, daca motiunea va trece, tara va intra intr-o criza politica, transele de la FMI ar putea sa nu mai fie virate, masurile de austeritate, atat de necesare, nu vor mai fi aplicate, iar situatia tarii va fi destul de grava.

Pe de alta parte, Andrei Ciubotaru, seful departamentului de brokeraj in cadrul Tradeville, nu se asteapta la scaderi imediate importante. “Cred ca vom vedea mai degraba o evolutie in lateral pe volume mici in urmatoarele doua saptamanii”, afirma el.

Ciubotaru isi motiveaza afirmatia pe baza faptului ca in toamna anului trecut, cand timp de trei luni am avut un Guvern interimar, piata de capital romaneasca a inregistrat cresteri, unii dintre investitori asteptandu-se sa se intample la fel si acum.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri