1 / 4

Erste AM versus Raiffeisen AM - Secretele succesului

La sfarsitul lunii mai, Erste Asset Management avea active de 2,114 miliarde lei si o cota de 45,9% pe piata fondurilor deschise de investitii.

Administratorul nu activeaza pe segmentul fondurilor inchise, insa are 4,2 milioane lei din conturi administrate individual. Astfel, activele totale ale Erste AM la finele lunii mai erau de 2,116 miliarde lei, insemnand o cota totala de 44,35%.

Erste se mentine pe primul loc in topul administratorilor de fonduri de mai mult de un an. Ingredientele cele mai importante pleaca de la o echipa puternica si ajung pana la forta impresionanta de distributie a grupului bancar.

“O echipa foarte puternica si eficienta, rodata intr-un mediu dificil si impredictibil, capabila sa administreze in conditii de performanta atat componenta investitionala, cat si activitatile de traning si suport ale unei forte de vanzari de exceptie cum este cea din sucursalele si agentiile BCR, precum si pe cele de marketing si educare a publicului, alaturi de o capacitate superioara de procesare a operatiunilor intr-o evolutie dinamica a parametrilor calitativi”, explica Dragos Neacsu (foto), CEO SAI Erste Asset Management, motivatiile succesului fondului pe care il administreaza.

In acelasi timp, divizia de asset management a grupului Raiffeisen ocupa a doua pozitie in topul administratorilor de fonduri, cu active de 1,49 miliarde de lei pe zona fondurilor deschise, avand o cota de piata de 32,6%.

Raiffeisen Asset Management (RAM) avea la finalul lunii mai 29,9 milioane lei pe fonduri inchise si 32 de milioane pe conturi administrate individual. Astfel, compania detine active totale de 1,55 miliarde lei si o cota de piata de 32,5%.

Raiffeisen detine pozitii de top in sfera serviciilor financiare in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, in consecinta e firesc sa detina si in Romania un loc important in piata investitiilor administrate, crede Mihail Ion, presedintele RAM.

“Avem o echipa cu calificari la standarde internationale cele mai ridicate in domeniul managementului investitiilor si administrarii riscurilor, o retea de distributie bancara puternica ce a integrat foarte bine fondurile in gama produselor de economisire-investire. Nu in ultimul rand, produsele pe care le-am lansat au marcat o serie de premiere pentru piata romaneasca ce corespund cerintelor pietei”, a declarat Ion, pentru Wall-Street.

Cum isi impart bancherii 90% din piata de asset management


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri