1 / 4

Misiune: Resuscitarea celui mai mic administrator

In septembrie 2009, firma de brokeraj Intercapital Invest a anuntat preluarea societatatii de administrare de investitii Investica Asset Management, printr-o tranzactie - surpriza, intr-o piata financiara inca sub efectele crizei de lichiditati.

Dupa procesul de integrare, luna februarie a fost ultima in care SAI-ul preluat de brokeri a functionat sub aceeasi denumire. La finalul lunii, Investica avea active de 0,3 milioane lei si o cota de 0,1% din piata.

Din luna martie, activele noului administrator au inceput sa creasca constant. Astfel, conform datelor AAF, la finalul lunii martie, SAI-ul avea active de 1,1 milioane lei, in aprilie a urcat la 4,3 milioane lei iar in mari activele au ramas in jurul nivelului de 4,2 milioane lei.

Ascensiunea a fost ajutata si de lansarea primelor doua fonduri, in luna aprilie: unul monetar si unul de actiuni.

Luna iunie a adus pentru Intercapital Investment Management si schimbari in conducere. Andreea Gheorghe, directorul departamentului de analiza al SSIF-ului, este noul director adjunct al SAI-ului si membru in consiliul de administratie. Ea este puntea de legatura dintre cele doua entitati, ocupandu-se de investitii, dezvoltare si promovare.

Intr-un interviu acordat Wall-Street, Andreea Gheorghe (foto) a explicat ca preluarea Investica de catre Intercapital Invest are ca obiectiv extinderea gamei de produse financiare oferite de companie clientilor sai.

Printre planuri se numara inchiderea fondurilor mostenite, acestea nefiind luate in calculul strategiei de dezvoltare a SAI.

In prezent, atentia administratorului este pe lansarea atat de produse clasice, cat si noi pentru piata de fonduri pe parcurs.

„Produsele noastre vor avea ca strategie un termen mai lung si nu neaparat aceasta situatie de criza. Strategia pe care o avem in vedere in industria de fonduri mutuale este evident una pe termen lung. Avem multe idei pentru dezvoltarea societatii de administrare a investitiilor, insa preferam sa fim rezervati in privinta publicarii planurilor noastre de dezvoltare. Promitem insa ca pana la finalul anului vom surprinde prin produse de investitie noi pentru piata locala. In timp, dorim sa lansam produse potrivite tuturor categoriilor de investitori si aici ma refer in primul rand la profilul de risc al acestora”, a declarat Andreea Gheorghe.

Cota de piata nu este tinta principala acum, insa aceasta va fi obtinuta pe parcurs, mai ales ca obiectivul Intercapital Investment Management este sa ajunga printre primii administratori independenti de fonduri mutuale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri