1 / 5

BCR intra in hora brokerilor bancari cu platforme online

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un portal de investitii, ce ofera un pachet de servicii de informare, educare si tranzactionare pe mai multe piete.

Portalul BCR, disponibil la adresa http://investitii.bcr.ro, ofera informatii despre produse, un serviciu de tranzactionare online (BCR Broker), studii si analize de piata, precum si educatie investitionala. Informatiile vizeaza toate categoriile principale de produse (precum obligatiuni sau produse structurate), alaturi de cele despre pietele financiare.

Platforma de tranzactionare BCR Brokeri ofera accesul la tranzactionarea de actiuni, obligatiuni si produse structurate pe pietele din Bucuresti, Viena si Frankfurt.

Platforma BCR Trader permite tranzactionarea a mai mult de 155 de perechi valutare, inclusiv Aur si Argint pe spot, forward FX, Optiuni FX, Futures si peste 6.600 de CFD-uri.

“Cu aceasta platforma vizam atat investitorii de retail cat si pe cei institutionali. Am observat o caracteristica specifica pietei romanesti – investitorii instituionali prefera sa foloseasca platforme online in derularea operatiunilor”, a explicat Valerian Ionescu (foto), seful departamentului de piete financiare al BCR.

Banca Comerciala Romana este al patrulea grup financiar online care a lansat o platforma bursiera online in ultimul an, dupa KBC, Credite Europe Bank si Alpha Bank, in toamna anului trecut.

Chiar daca nu sunt vizati exclusiv clientii de retail, ci si cei institutionali raman cu o pondere importanta, business-urile bancare incep sa urmeze acelasi trend. In continuare, sistemul de distributie al bancilor este inca imbatabil, atat in zona fondurilor de investitii, cat si pe piata de capital.

Desi brokerii mici se lupta pentru cota de piata, clienti si rulaje, topul este dominat de SSIF-urile din marile grupuri financiare, unde business-ul e mai mult industrializat, fara o prea mare orientare pe client.

Lupta intre banci si brokerii independenti. Miza – cota de piata


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri