1 / 4

Listarea FP s-a mutat din septembrie in ianuarie 2011

In primavara acestui an, actorii pietei de capital credeau ca listarea Fondului Proprietatea in toamna acestui an este un scenariu realist. Afirmat chiar de oficialii Franklin Templeton, termenul de septembrie ii incuraja pe toti cei care asteapta acest moment de peste 4 ani.

Insa birocratia excesiva din Romania le-a aratat viitorilor administratori ca oricat de mult s-ar dori listarea, nu se poate intotdeauna repede. Asa ca ianuarie 2011 a fost termenul dat ieri de oficialii Franklin, care inca nu au fost avizati ca administratori, desi au fost selectati la inceputul lunii iunie a anului trecut.

"Avem obligatia in contractul de administrare de a lista FP in 90 de zile dupa de va fi inregistrat la CNVM, ianuarie 2011 ar fi un termen pentru aceasta listare, dar incercam sa colaboram cu institutiile pentru a grabi lucurile”, a spus Greg Konieczny, fund manager Franklin Templeton pentru Romania.

Konieczny a mai spus ca primul pas este listarea FP la Bursa din Bucuresti, urmand ca in 2011 sa se analizeze si posibilitatea listarii la Bursa din Londra.

Mark Mobius (foto), presedinte executiv la Franklin Templeton Investment Management a punctat ca Franklin Templeton nu este inca administratorul Fondului Proprietatea.

“Speram ca in septembrie sa aiba loc Adunarea Generala a Actionarilor, sa aprobe mandatul nostru ca sa ne putem incepe activitatea. Noi suntem pregatiti, am deschis sediul in Bucuresti, am angajat oameni care sa se ocupe de acest proiect si asteptam sa incepem”, a mai spus Mobius.

Listarea Fondului Proprietatea va aduce statului roman circa 600 milioane dolari, a mai spus Mobius.

“Nu suntem fericiti cu aceste amanari pentru ca ne dam seama cat de importanta este listarea FP pentru Bursa si intreaga economie, dar de cand am venit in Romania am invatat sa avem rabdare”, a declarat Mark Mobius.

Citeste si Franklin Templeton: Avem rabdare cu Fondul Proprietatea. Romania este o oportunitate


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri