1 / 4

Decizia consiliului BVB a surprins piata

Dupa ce Anca Dumitru s-a retras din functia de director, Consiliul Bursei l-a ales pe Valentin Ionescu, dintre mai multe nume propuse. Ionescu este fost director de vanzari in banca austriaca Euro Invest, fost consilier economic al presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si fost analist la compania ceha Wood&CO.

“Este o onoare pentru mine sa ocup aceasta functie, dar si o responsabilitate mare. Intreaga mea devenire profesionala a fost legata de piata de capital locala si in ultimii ani si de pietele regionale din Praga si Viena. Cred ca dupa 15 ani este momentul sa demonstram ca piata romaneasca de capital are potential. Este momentul sa ajungem sa ne comparam cu marile burse din regiune. Imi doresc sa fac foarte multe lucruri pentru aceasta piata, dar am nevoie de sprijinul colegilor mei, al Consiliului Bursei si al tuturor brokerilor din piata”, a declarat pentru Wall-Street Valentin Ionescu (foto).

Anca Dumitru, director general al Bursei de la inceputul anului 2009, a decis sa se retraga din functie. Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar in 1997 a devenit director general al pietei Radsaq. Dupa fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq. Dupa demisia lui Stere Farmache, la finalul anului 2008, aceasta a fost numita interimar pentru sase luni, urmand ca la jumatatea anului sa primeasca mandat deplin.

“A fost o onoare pentru mine sa ocup functia de director general al BVB. Consider ca am reusit, in mare masura, sa-mi ating obiectivele asumate in fata Consiliului Bursei. BVB paseste acum intr-o noua etapa, in care dezvoltarea si promovarea vor fi principalele prioritati. Am convingerea ca predau stafeta in cele mai bune maini, il felicit pe domul Valentin Ionescu pentru numirea in functie si il asigur de tot sprijinul meu”, a declarat Anca Dumitru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri