1 / 4

Cele mai importante decizii

Incepute cu o usoara intarziere si desfasurate relativ in liniste, cu mici interventii ale actionarilor revoltati, cele doua Adunari ale Fondului Proprietatea au adus aprobarea tuturor punctelor de pe ordinea de zi, majoritatea cu peste 99% din voturi.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat schimbarea structurii de administrare de la cea duala, cu directorat si consiliu de supraveghere, la cea unica catre fondul de investitii Franklin Templeton, in cadrul aprobarii modificarilor actului constitutiv.

Modificarea actului constitutiv a fost votata cu 99,27% din voturi.

Fondul va fi condus de Franklin Templeton impreuna cu un comitet al reprezentantilor. Numirea Franklin Templeton ca administrator unic a fost votata de catre actionari cu 99,97% din voturi. In urma acestei schimbari sediul social al FP se muta in sediul Franklin Templeton.
De asemenea, durata de viata a fondului a fost aprobata sa fie modificata de la 10 ani la nelimitat.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat, in unanimitate, listarea la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, actionarii si-au dat acordul ca aceste titluri sa fie listate si pe alte piete internationale.

De asemenea, cu 99,6% din voturi s-a aprobat de principiu rascumpararea titlurilor FP dupa listarea la Bursa de Valori. Oficialii Franklin au mentionat ca nu au in plan un program concret de rascumparare, dar era nevoie de acest accord, pentru o buna desfasurare a administrarii.

Programul de rascumparare vizeaza un numar de actiuni de maxim 1,37 miliarde, ce urmeaza a fi cumparate pana in martie 2012. Pretul maxim este de 1,5 lei/actiune, iar cel minim este de 0,2 lei, conform convocatorului.

Numarul de actiuni nu poate depasi 10% din capitalul social subscris, iar rascumpararile se vor
realiza din profitul sau rezervele Fondului.

Distribuirea dividendelor pentru profitul din 2008 si 2009 a fost aprobata cu 99,97% din voturi, distribuirea urmand sa inceapa din 11 octombrie.

Valoarea totala a dividendelor este de 1,12 miliarde lei.

De asemenea, a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli revizuit pentru acest an. In BVC-ul initial se prevedea un profit net de 91,16 milioane lei, insa acum rezultatul este estimat in urcare cu 114%, la 194,93 milioane lei.

Compania Deloitte Audit SRL a fost votata de actionari ca auditor financiar pentru o perioada de maxim 12 luni. 21% din actionari au votat pentru, iar 78% s-au abtinut. Compania a depus o oferta de audit in valoare de 341.600 lei, fata TVA. Deloitte a fost auditorul FP si in anii 2007, 2008 si 2009.

Nu va grabiti sa vindeti imediat dupa listarea Fondului. Mai asteptati, nu vindeti imediat”, a recomandat Ionut Popescu (foto), directorul general al FP, la finalul Adunarii Generale a Actionarilor. Acesta a multumit si Ministerului Finantelor Publice care “in intelepciunea lui, a votat asa cum trebuia”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri