1 / 4

Compania isi recapata independenta

Ideea lui Eugen Voicu (foto) de a rascumpara actiunile companiei dureaza de aproape un an, dar abia in martie a primit un OK din partea grupului Aviva Investors. Apoi, au inceput negocierile. “Eram la mare distanta de celelalte companii din grup, ca active administrate. Cand aveau loc intalnirile cu toti conducatorii companiilor din grup, problemele noastre erau total diferite si mai putin importante”, motiveaza Voicu aceasta decizie.

Primul pas a fost facut marti, 14 septembrie, prin autorizarea de catre CNVM a tranzactiei de vanzare–cumparare.

Prin decizia CNVM nr. 1171 din 14 septembrie 2010, institutia autorizeaza tranzactia de vanzare –cumparare a societatii de administrare a investitiilor Aviva Investors Romania. Acesta tranzactie avizeaza transferul titlului de proprietate de la Aviva International Holdings Limited (AIHL) catre Eugen Voicu.

In zece zile vor fi achitate actiunile catre Aviva International Holdings Limited. Eugen Voicu a preluat direct peste 95% din actiuni si 4,9% pe o companie unde este asociat unic, BD Market.

Astfel, societatea de administrare Aviva Investors Romania va fi cumparata de Eugen Voicu. Tranzactia se va finaliza pana la 1 noiembrie 2010.

„Dupa aproape trei ani de la intrarea in Aviva, Eugen Voicu a convins grupul sa isi rascumpere compania, printr-un proces de management buyout. Scopul il constituie recapatarea independentei societatii de administrare condusa intr-o maniera intens antreprenoriala”, au explicat oficialii companiei.

Ca urmare a acestei tranzactii, Eugen Voicu redevine actionarul majoritar al companiei, dupa o perioada de trei ani, timp in care aceasta a fost detinuta de grupul britanic Aviva.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri