1 / 5

Esecuri, momente grele si lectii

Primele semnale ale crizei au fost date de pietele financiare inca din prima parte a anului 2008. Caderea gigantilor din Statele Unite ale Americii, urmata de prabusirea pietelor financiare a adus primele moment dramatice in piata.

Cotatiile se prabuseau, portofoliile scadeau ingrijorator si investitorii intrau in panica. Insa in Romania, primavara anului 2009 a adus constientizarea adevaratei crize ce urma sa fie tot mai profunda.

Atunci a fost si cel mai dificil moment pentru Adrian Simionescu si businessul pe care il conduce – Vienna Investment Trust.

“In martie 2009 am simtit ca Romania scapa de sub control si am fost nevoit sa iau niste masuri mai radicale in ce priveste business-ul firmei. Inclusiv s-a pus problema de concedieri si taieri de salarii. Din fericire, lucrurile s-au reasezat si am scapat doar cu reducerea veniturilor persoanelor din management”, explica Simionescu.

Experienta crizei anterioare, din 1997-1998, l-a ajutat foarte mult sa anticipeze anumite miscari, sa studieze comportamentul oamenilor si sa isi educe clientii.

Cu toate acestea, anul trecut a adus mai multe probleme si aspecte negative. “Lichiditatea pe piata a scazut dramatic si noi am pierdut un angajament cu un client mare, din cauza instabilitatii politice. Unul din cele mai mari esecuri provocate de criza este amanarea listarii a doua companii mari si a doua IPO-uri”, a declarat managerul VIT.

Restrangerea activitatii clientilor a dus la un parcurs linistit al perioadelor dramatice, fara nemultumiri.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri