1 / 4

BET-FI ar trebui sa creasca cu circa 13% pentru a inchide anul pe zero

De la inceputul anului pana in prezent, toti indicii se afla pe teritoriul pozitiv, in afara de cel al SIF-urilor, BET-FI, care inregistreaza o scadere de 12,6%.

In decembrie 2009, indicele SIF-urilor a fost singurul care a incheiat luna pe plus, in timp ce in aceeasi perioada din 2008 a consemnat scaderi de peste 14%.

Specialistii consultati nu se asteapta la evolutii spectaculoase din partea actiunile in acest final de an, in conditiile in care pe plan intern planeaza o serie de incertitudini care afecteaza intreaga economie.

“Se mentin o serie de factori de risc pe plan international si intern care reduc probabilitatea unui decembrie verde la BVB. Criza finantelor publice din Europa dezamagirea datelor din piata americana a fortei de munca, asteptarea unor masuri de consolidare bugetara in tarile dezvoltate, masurile de atenuare a inflatiei in China sunt doar cativa factori de risc din plan macroeconomic international. Pe plan intern se mentin riscurile bugetar, politic si social”, explica Andrei Radulescu, senior analist la Target Capital.

Bogdan Ceuca, directorul sucursalei din Bucuresti a Transilvania Capital afirma ca sunt sanse ca indicele BET-FI sa inchida pe zero, insa in piata sunt foarte putini investitori activi pentru a ne putea astepta la surprize pe final de an.

De asemenea, Alin Brendea, director de operatiuni la Prime Transactiona, sustine ca daca piata ar beneficia de un minim de apetit la cumparare, am putea sa ne asteptam la evolutii pozitive.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri