1 / 4

Ce trebuie sa inteleaga guvernantii

Discutiile cu Guvernul sunt la fel ca cele dintr-o relatie, dupa cum explica managerul Fondului Proprietatea: au parti bune, dar si rele, insa el recunoaste ca Statul este un partener foarte important.

“Detinem companii in care actionar majoritar este Ministerul Economiei, al Finantelor Publice sau al Transporturilor si incercam sa le oferim guvernantilor ajutor prin sfaturi si observatii pentru ca aceste societati sa fie mai bine conduse, sa devina mai eficiente si le explicam ca cea mai buna metoda prin care se poate obtine valoare o reprezinta listarea pe piata de capital”, a declarat Greg Konieczny (foto), vicepresedintele Franklin Templeton.

El spera ca guvernantii se vor obisnui in timp cu reprezentantii Franklin Templeton si vor intelege ca orice decizii vor lua, ei o fac pentru a creste valoarea companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, ceea ce ar trebui sa fie si obiectivul Statului roman.

“Guvernantii trebuie sa inteleaga cum sa primeasca un sfat onest din partea noastra. Noi le spunem ce este bine, ce este rau, iar aceste sfaturi sunt gratuite. Aceste opinii vin din partea administratorilor de fonduri, atat din partea echipei noastre din Romania, cat si de la cei de pe pietele emergente”, afirma reprezentantul FP.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri