1 / 4

Piata de derivate va fi completata cu noi produse futures

Dupa ce in 2010, Bursa de la Sibiu a introdus derivatele pe indicele Dow Jones, contractele futures pe aur, denominate in lei, si pe certificatele de emisii de gaze cu efect de sera, Teodor Ancuta doreste ca in lunile urmatoare sa reatraga interesul investitorilor pentru aceste instrumente financiare.

“Un obiectiv major este readucerea lichiditatii de pe segmentul derivatelor la nivelul din anii precedenti, dupa ce criza financiara globala s-a resimtit in reducerea volumelor. In acest sens vizam atat produse derivate noi, dar si intesificarea eforturilor educationale si de marketing. Cred ca principala problema cu care ne confruntam este lipsa culturii investitionale la romani si dorim sa schimbam acest lucru”, a declarat presedintele Sibex.

Prin produsele vizate se numara un derivat pe indicele german DAX si lansarea optiunilor binare.

Anul trecut cele mai lichide produse de la Sibex au fost derivate cu activ suport actiunile SIF Oltenia (DESIF5), cu 1,11 milioane de contracte, urmat de indicele american Dow Jones, denominat in lei (DEDJIA_RON), cu 345.620 de contracte.

O evolutie de remarcat a avut-o si derivatul pe aur cu marja in lei, SIBGOLD_RON, pe care s-au incheiat peste 10.000 de contracte, dupa lansarea lui in 26 iulie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri