1 / 5

Investitorii straini sunt preocupati de lichiditatea scazuta a BVB

Listarea Fondului Proprietatea a creat euforie in piata de capital in primele zile, cu o lichiditate istorica. Intre timp, entuziasmul s-a mai temperat, pretul a suferit deprecieri si multi investitori au inceput sa spuna ca nu se vad strainii promisi de managerul FP, Franklin Templeton.

Insa, Greg Konieczny, manager de portofoliu Franklin Templeton, spune ca investitorii straini cu care oficialii FT s-au intalnit in timpul road-show-ului de prezentare au fost foarte interesati de Fondul Proprietatea si au vrut sa afle cat mai multe detalii despre planurile si strategia de investitii.

Road-show-ul a fost cel mai mare eveniment de agest gen organizat vreodata de un emitent din Romania, cu peste 50 de intalniri cu mai mult de 100 de investitori institutionali din diferite orase europene, peste cifra planificata initial.

„Unii dintre investitorii cu care am avut intalniri erau foarte preocupati de nivelul scazut de lichiditate a companiilor romanesti listate la bursa. Listarea FP a adus in mod evident un nivel semnificativ de lichiditate pe Bursa de Valori Bucuresti. Acest factor este pozitiv si in timp va incuraja investorii straini sa se uite mai atent la companiile listate din Romania”, a declarat Greg Konieczny (foto), pentru Wall-Street.ro.

De asemenea, investitorii institutionali au mai avut preocupari legate de numarul companiilor din portofoliu care nu sunt listate la bursa si de planurile guvernului de a le lista, de situatia celor doi giganti energetici si impactul negativ pe care l-ar avea asupra companiilor din portofoliu sau de donatia Romgaz.

„Acestia au fost interesati si de evolutia procesului de privatizare a companiilor controlate de stat si impactul pe care acest proces il poate avea asupra portofoliului, de potentialul de a creste eficienta si profitabilitatea companiilor controlate de stat. Au vrut sa stie care este planul nostru pentru cresterea valorii acestor companii prin consilierea conducerii acestora in privinta unor masuri de imbunatatire”, a mai spus managerul FP.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri