Basescu, in sectia de votare: Am votat pentru un partid nou

Basescu, in sectia de votare: Am votat pentru un partid nou

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, in sectia de votare, ca a votat pentru un partid nou, el facand un apel la romani sa vina sa voteze si precizand ca daca acestia nu isi regasesc optiunile pe buletine, atunci sa isi anuleze votul, dar sa nu absenteze.

Basescu a votat, duminica la pranz, la Liceul Xenopol, impreuna cu sotia sa, Maria. Dupa ce a votat, in sectie, seful statului a spus ca a votat "cu un partid nou". Presedintele Traian Basescu a fost intampinat, duminica, la Liceul Xenopol, unde a venit pentru votare, de un grup de simpatizanti, printre care Gabriel Berca (PMP), cu tricouri inscr'+'iptionate cu mesaje precum "Basescu, always cool", "My president is Joe Biden's friend" si "Presedinte invingator".

Elena Basescu: Am votat pentru viitorul copilului meu

Elena Basescu: Am votat pentru viitorul copilului meu

Fostul europarlamentar PDL Elena Basescu s-a dus la vot, duminica dimineata, impreuna cu sotul ei, Bogdan Ionescu, si cu fetita lor, fiica presedintelui scriind pe Facebook ca a votat pentru viitorul copilului, precum si pentru o justitie independenta si un stat de drept functional.

"Am fost de dimineata si am votat pentru viitorul copilului meu, pentru toate lucrurile in care cred: o tara cu o Justitie independenta, cu un stat de drept functional, cu oportunitati si sanse pentru toti romanii si ideea generala de mai bine pentru noi toti, locuri de munca pentru tineri", a scris Elena Basescu pe Facebook. "Este dreptul si datoria fiecaruia dintre noi de a ne alege viitorul!", a mai scris ea.

Elena Basescu s-a dus la vot impreuna cu sotul ei, Bogdan Ionescu, dar si cu fetita lor. Fostul europarlamentar PDL a postat mai multe fotografii pe Facebook facute in fata si in interiorul sectiei de vot 97. La alegerile precedente, Elena Basescu a votat la Liceul economic A. D. Xenopol.

Valeriu Zgonea a votat la Craiova pentru "o Romanie libera"

Valeriu Zgonea a votat la Craiova pentru "o Romanie libera"

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a votat, duminica, la Craiova, "pentru o Romanie puternic reprezentata si respectata si pentru o Romanie libera in care sa avem incredere in institutiile statului". Valeriu Zgonea s-a prezentat la vot singur, la sectia de votare 166 din cartierul craiovean Lapus, unde isi are domiciliul.

"Am votat pentru o Romanie puternic reprezentata si respectata atat la Bruxelles, cat si la Bucuresti si la Strasbourg, o Romanie a noastra prospera, puternica, cu incredere ca putem construi tara pe care ne-o dorim. Am votat pentru niste oameni in care am incredere ca s-au batut si se vor bate pentru toti, indiferent de calitatile pe care le avem, de pregatirea pe care o avem, de etnia pe care o avem, de religia pe care o avem. Daca suntem nascuti in Romania vom avea reprezentanti pe care ii meritam dupa 25 de ani. Am votat pentru o Romanie libera in care sa avem incredere in institutiile statului si in oamenii care ne reprezinta si care sa aiba respect fata de noi", a declarat presedintele Camerei Deputatilor la iesirea din sectia de votare.

Elena Udrea: Am votat pentru oameni puternici

Elena Udrea: Am votat pentru oameni puternici

Deputatul Elena Udrea a votat duminica la o sectie de votare de la Colegiul National Mihai Eminescu din Capitala, alaturi de Claudia Boghicevici si Siegfried Muresan, ea precizand ca si-a exercitat votul pentru ”oameni puternici” si pentru ”competenta si performanta”. Udrea a venit la sectia de votare insotita de Boghicevici si Muresan si a votat atat pentru alegerile europarlamentare, cat si pentru cele parlamentare partiale. Ea a primit un buchet de flori de la unul dintre simpatizantii care o asteptau in fata Colegiului Mihai Eminescu din sectorul 4.

”Am votat pentru ca Romania are nevoie de oameni care sa o reprezinte puternici si aici in tara, si in Europa, asa ca am votat pentru cea mai curajoasa lista, pentru cea mai puternica lista, pentru o lista care face diferenta in politica romaneasca. Am votat cu gandul la viitorul pe care il am in minte de 10 ani de cand fac politica si sunt convinsa ca vom ajunge sa traim si asa cum ne dorim cu totii. Am votat pentru energie, pentru tinerete si am votat pentru cei care au reusit sa faca ceva in viata, fie ca au activat in politica, in sport, in mediul de afaceri. Am votat pentru competenta si pentru performanta”, a declarat Udrea la iesirea din sectia de votare.

Victor Ponta: Ma astept ca schimbarile sa fie in bine

Victor Ponta: Ma astept ca schimbarile sa fie in bine

Premierul Victor Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu, au votat, duminica, la Scoala 17, "Pia Bratianu", din Bucuresti, presedintele PSD declarand ca miza alegerilor este foarte importanta si ca el se asteapta ca schimbarile din anul 2014 sa fie in bine. Ei au venit la vot impreuna cu fata cea mica, Irina.

Dupa vot, premierul a spus ca a votat pentru faptul ca in 2014 se schimba si Romania, dar si Europa. "Cred ca si Europa si Romaania se vor schimba in bine. Cu siguranta toti cei care doresc sa fie implicati in Europa si in Romania vor veni la vot", a spus premierul. El a mentionat ca spera ca aceste schimbari sa fie in bine. "Sper ca schimbarile sa fie in bine si tot ce a mers prost sa putem schimba", a spus Ponta.

Raspunzand unei intrebri, el a precizat ca miza alegerilor este uriasa... "E extraordinat de important cine va conduce Europa, cine va conduce Romania", a spus premierul.

Liviu Dragnea: Am votat pentru o tara puternica in UE

Liviu Dragnea: Am votat pentru o tara puternica in UE

Vicepremierul Liviu Dragnea, lider PSD, a votat, duminica dimineata, la Liceul Xenopol din Bucuresti, declarand ulterior ca a votat pentru "cei care in final, prin munca lor, vor ajuta la bunastarea Romaniei" si precizand, legat de alegeri, ca "lucrurile sunt foarte bine organizate". Dragnea a venit singur la vot. Liderul PSD a declarat, ca a votat pentru "o tara puternica in Europa". "Am votat pentru cei care, in final, prin munca lor, vor ajuta la bunastarea Romaniei", a spus Dragnea.

Intrebat daca se ocupa de organizarea alegerilor, el a spus ca acest lucru este in atributiile vicepremierului Gabriel Oprea, precizand ca, din discutiile cu acesta, "lucrurile sunt foarte bine organizate". "Daca Doamne fereste vor aparea incidente, stucturile MAI sunt pregatite sa intervina", a adaugat Liviu Dragnea. La liceul Xenopol a votat, in jurul pranzului, si presedintele Traian Basescu.

Corina Cretu a votat pentru "o Europa mai aproape de oameni"

Corina Cretu a votat pentru "o Europa mai aproape de oameni"

Europarlamentarul Corina Cretu, prima pe lista de candidati a Aliantei PSD-UNPR-PC pentru alegerile de duminica, a votat la sectia 160 din Cluj-Napoca, ea spunand ca si-a exprimat optiunea electorala pentru ca "Europa sa fie mai aproape de nevoile cetatenilor". Corina Cretu a ajuns la sectia 160 din Cluj-Napoca insotita de sotul ei, Ovidiu Rogoz, de ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea, de vicepresedintele PSD Ioan Rus si de lideri ai PSD Cluj.

"Mi-a facut mare placere sa votez la Cluj, in Ardeal. Votam pentru o Romanie puternica, pentru o Europa puternica, o Europa care sa fie mai aproape de nevoile cetatenilor, sa depasim aceasta perioada de austeritate care a produs atata suferinta, o Europa in care deciziile sa fie legate de cresterea economica si de crearea locurilor de munca", a afirmat europarlamentarul.

Corina Cretu a adaugat ca i se pare foarte important ca lumea sa inteleaga ca europarlamentarii voteaza mai mult de 70 la suta din legile care se adopta in Romania, "iar cetatenii Romaniei vor fi cei care vor decide cine va ocupa cele 32 de locuri alocate Romaniei in PE". In judetul Cluj sunt asteptati la urne 599.262 de alegatori, cei mai multi - 273.101 - fiind in municipiul Cluj-Napoca. Au fost deschise 653 de sectii de votare, din care 181 vor functiona in municipiul Cluj-Napoca.

Radu Mazare a venit la vot cu sase tinere

Radu Mazare a venit la vot cu sase tinere

Primarul Constantei, Radu Mazare, a venit, duminica, la vot imbracat in haine kaki si cu bereta rosie pe cap, fiind insotit de sase tinere, el spunand ca si-a exprimat optiunea electorala pentru ca Portul Constanta "sa fie partial al autoritatii locale, asa cum e in toata Europa".

"Am ales unele asistente care sa vina cu mine la vot si mai am niste asistente care o sa vina diseara cand o sa premiez echipajele velierelor. (n.r. - Mazare va premia, duminica seara, castigatorii Regatei Marii Negre si va acorda o diploma navei scoala Mircea din partea CJ). Le-am ales ca au fost in club aseara", a spus Mazare, inainte de a intra in sectia de votare.

Dupa ce jurnalistii i-au spus lui Mazare ca ultima oara cand a venit insotit de tinere la o sectie de votare, a fost cercetat de autoritati, primarul a afirmat ca "unii au vrut sa-i creeze atunci probleme". "Au vrut sa-mi creeze unii niste probleme de care sper sa scapam, dar nu mi-au creat nicio problema. Stiti cand vor sta lucrurile altfel in Romania? Stiti cu totii. Cand o sa scapam de...", a spus Mazare.

Primarul a spus apoi ca voteaza pentru ca Portul Constanta sa treaca, fie si partial, la autoritatile locale, asa cum se intampla in Europa. "Votez pentru Constanta, pentru un port al Constantei asa cum este in Europa si mai exact pentru ca vrem sa fim ca in Europa, adica portul sa fie partial al autoritatii locale, asa cum e in toata Europa, nu pentru cine zice ca e european si vrea sa faca altfel, sa-l tina pentru milionari", a spus Radu Mazare.