Mircea Basescu, in arest

Mircea Basescu, in arest

Instanta a admis cererea procurorilor anticoruptie si a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, acuzat de trafic de influenta, potrivit Mediafax.

Si Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel.

1. Crezi ca Traian Basescu va avea de suferit la nivel de imagine de pe urma acestui scandal?


Faptele sale au un grad de pericol DEOSEBIT

Faptele sale au un grad de pericol DEOSEBIT

Faptele de care sunt acuzati Mircea Basescu si Marian Capatana afecteaza increderea in intreg sistemul de justitie si au un grad de pericol deosebit, avand in vedere ca acestia au luat o suma mare de bani ca sa intervina pentru o persoana judecata pentru tentativa la omor, potrivit procurorilor DNA.

1. Crezi ca Traian Basescu va avea de suferit la nivel de imagine de pe urma acestui scandal?


De ce anume este acuzat Mircea Basescu

De ce anume este acuzat Mircea Basescu

Mircea Basescu este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Sandu Anghel era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. "La inceputul anului 2011, dupa ce fata de tatal denuntatorului s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Basescu Mircea, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza", au scris procurorii in ordonanta de retinere.

1. Crezi ca Traian Basescu va avea de suferit la nivel de imagine de pe urma acestui scandal?


A ajuns in arestul Politiei Capitalei

A ajuns in arestul Politiei Capitalei

Mircea Basescu a fost dus in arestul Politiei Capitalei, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile, hotarare pe care aparatorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel de avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca. Acesta nu a facut nicio declaratie la iesirea din tribunal, dupa pronuntarea deciziei. Mircea Basescu se intoarce in arestul Politiei Capitalei, unde si-a petrecut si noaptea trecuta, dupa ce a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel pentru ca, in urma interventiei sale la judecatori, Bercea Mondial sa scape de inchisoare.