1 / 6

Dan Voiculescu: 900.000 de euro sub forma de contracte de publicitate

Cu toate ca Dan Voiculescu este personajul central din unul din dosarele anului-ICA, mita de 900.000 de euro apare in alt dosar. Spaga ar fi fost obtinuta de Dan Voiculescu sub forma a cinci contracte de publicitate, pe care administratorii a trei companii le-au incheiat cu trustul de presa pe care acesta in conduce, si anume Intact, sub amenintarea ca altminteri, Voiculescu va incepe o ampla campanie de discreditare, arata DNA.


Potrivit probelor administrate in cauza, in perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Dan Voiculescu, sub pretextul imbunatatirii si mentinerii capitalului de imagine, ar fi cerut unuia dintre denuntatori incheierea unor contracte de publicitate care, in realitate, erau taxe de protectie impotriva denigrarii.


"Ca modalitate de abordare folosita de catre Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denuntatorilor (oameni de afaceri) faptul ca este necesar sa acorde o atentie deosebita sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presa INTACT MEDIA si a subliniat ca lipsa promovarii in media a activitatii companiilor lor risca sa aiba efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, ca orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat intr-un mod negativ exagerat, nu doar sub forma de stiri, ci sub forma de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune ANTENA 1 sau ANTENA 3", potrivit rechizitoriului DNA.


Dan Voiculescu a fost arestat pentru 10 ani in dosarul ICA, al privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. In acelasi dosar au mai fost arestati Gheorghe Mencinicopschi - 8 ani, Corneliu Popa - 8 ani, Sorin Pantis (fost ministru al Comunicatiilor) - 7 ani.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri