Avon si Bostina, in august

Avon si Bostina, in augustRubrica BIROU DE COMPANIE a debutat la inceputul lunii august anul trecut cu biroul consultantului imobiliar The Advisers/Knight Frank. Compania a inchiriat o suprafata de circa 430 mp la etajul patru al cladirii A din parcul de afaceri Floreasca Business Park, dezvoltat de Portland Trust si vandut anul trecut catre fondul de investitii NEPI.

Un alt birou prezentat in luna august 2010 a fost cel al casei de avocatura Bostina si Asociatii, amplasat pe strada Jean Louis Calderon din centrul Bucurestiului. Cladirea in care isi are sediul casa de avocatura a fost finalizata in anul 1946, lucrarile de constructie fiind incepute inaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Tot in luna august anul trecut, Wall-Street.ro a vizitat sediul Avon, care ocupa etajele 12 si 13 ale cladirii Euro Tower, aflata la intersectia bulevardelor Barbu Vacarescu si Lacul Tei. Sediul Avon include patru sali de sedinta, raportul fiind de 55% spatii deschise si 45% spatii inchise. Pe langa cei 1.150 mp de birouri, Avon a rezervat si 14 locuri de parcare.

GfK si TotalSoft, in septembrie

GfK si TotalSoft, in septembriePrimul BIROU DE COMPANIE prezentat in toamna anului trecut a fost sediul GfK Romania, cea mai mare companie de cercetare de piata de pe plan local. GfK s-a mutat in cladirea BOC Tower, parte a proiectului Upground, in luna noiembrie 2009, avand inchiriata o suprafata de 2.730 mp de birouri, la etajul sase si 45 de locuri de parcare.

Un alt birou a fost cel al producatorului de software TotalSoft, care s-a mutat in caldirea Global City Business Park in luna mai 2010, dupa cinci ani petrecuti pe Calea Serban Voda, langa Piata Unirii. In amenajarea sediului companiei au fost investitii 500.000 de euro, iar in suprafata 3.125 mp, disfasurata pe doua etaje, lucreaza toti cei 380 de angajati ai producatorului de soft.

Dupa TotalSoft a urmat biroul avocatilor de la DLA Piper. Casa de avocatura are sediul in cladirea Metropolis Center, amplasata pe bulevardul Iancu de Hunedoara din centrul Capitalei, pe terenul unde in anul 1919 era construita prima tipografie din Bucuresti.

Lowe si Euroweb, in octombrie

Lowe si Euroweb, in octombrieLuna octombrie a debutat cu biroul grupului Lowe (foto). Cele sase companii ale grupului Lowe ocupa o cladire de birouri din nordul Capitalei, pe strada Ceasornicului, in apropiere de ambasada Chinei. Sediul companiei fondate de Veronica Savanciuc si Paul Radu este unul dintre cele mai elegante din industria comunicarii, iar designul interior poarta amprenta fondatorilor.

Dupa biroul grupului Lowe, a urmat sediul Euroweb, care se afla in cladirea Nouveau Center, paralela cu Biserica Sfantul Gheorghe Nou de pe strada Lipscani. Initial, spatiul a fost inchiriat pe o perioada de cinci ani, in 2003, ulterior contractul fiind reinnoit anual. Cladirea apartine grupului Tiriac Imobiliare si este administrata de Romprod Trading.

Cel de-al treilea biroul prezentat in luna octombrie a fost cel al companiei de sigurari Signal Iduna. Birourile celor 46 de angajati Signal Iduna care-si desfasoara activitatea in cadrul sediului din strada Vulturilor din Capitala sunt amplasate la etajele unu si doi ale cladirii, pe o suprafata totala de 605 metri patrati.

PwC, Garanti Bank si P&G, in noiembrie

PwC, Garanti Bank si P&G, in noiembriePwC a fost primul BIROU DE COMPANIE din luna noiembrie. In toamna anului 2007, compania de servicii profesionale PwC Romania a luat decizia de a-si extinde sediul, ceea ce presupunea relocarea intr-o noua cladire, mai spatioasa. Aproape trei ani mai tarziu, cei 500 de angajati de la biroul din Bucuresti al firmei au inceput sa lucreze in cladirea The Lakeview, amplasata pe bulevardul Barbu Vacarescu.

Tot in luna noiembrie, echipa Wall-Street.ro a vizitat sediul Garanti Bank, amplasata in cadirea Novo Park din Pipera, detinuta de omul de afaceri Liviu Tudor. Aici, turcii de la Garanti au inchiriat o suprafata de peste 4.300 de metri patrati, distribuiti pe doua etaje, unde isi desfasoara activitatea peste 300 de angajati ai institutiei de credit.

Dupa Garanti Bank a urmat biroul Centrului Medical Unirea, in prezent Regina Maria. Sediul CMU, cu o suprafata de circa 2.000 mp, amplasat pe strada Ion Ionescu de la Brad, a fost dat in folosinta la inceputul lui 2008, cand vechiul sediu, din strada Clucerului, a devenit neincapator pentru echipa de angajati. Centrul administrativ al CMU ocupa doar o parte a cladirii, iar restul este dedicat clinicii (Centrului de Diagnostc si Tratament), precum si bancii de celule stem de la subsol.

Luna noiembrie s-a incheiat cu sediul P&G. In urma cu 16 ani, Procter&Gamble alegea Bucurestiul pentru primul sau birou in zona balcanica. Compania a decis sa isi relocheze activitatea in 2004 in zona Pipera, in prezent P&G Romania ocupand in aceasta zona doua sedii in parcurile de afaceri Iride si Novo Park.

Aviva si RBS, in decembrie

Aviva si RBS, in decembriePrimul BIROU DE COMPANIE din luna decembrie a fost cel al britanicilor de la Aviva, amplasat in apropierea Pietei Victoriei. Suprafata inchiriata de Aviva Romania ajunge la 2.750 metri patrati, dispusi pe patru etaje, circa 150 de angajati lucrand in acest spatiu.

Al doilea a fost biroul dezvoltatorului South Pacific Constructii, controlat de familia Prelea. Echipa South Pacific Constructii s-a mutat in vilele din Voluntari in luna august anul trecut, dupa ce cladirile au fost transformate din locuinte in birouri, valoarea lor ajungand la circa un milion de euro.

A urmat apoi sediul RBS, aflat in cladirea Lakeview, de pe Barbu Vacarescu. Accesul facil spre cladire, lumina naturala de care beneficiaza angajatii, certificarea BREEAM (n.r: instrument de evaluare a cladirilor verzi) si tehnologia de ultima generatie cu care este echipata cladirea au fost unele dintre principalele motive pentru care RBS Romania a ales sa isi mute sediul central in proiectul Lakeview, dupa ce timp de 15 ani sediul bancii a fost in cladirea World Trade Center (WTC).

Tot pe Barbu Vacarescu s-a aflat si al patrulea birou din luna decembrie, cel al companiei Bayer, producatorul Aspirinei. Cei 110 angajati ai companiei lucreaza pe o suprafata de 2.500 de metri patrati, iar ceea ce predomina sunt spatiile inchise, in general in birouri lucrand doua, trei persoane pentru a crea senzatia de intimitate.

Ultimul birou prezentat in 2010 a fost cel al consultantului imobiliar King Sturge, preluat recent de Jones Lang LaSalle. La acea vreme, King Sturge ocupa o suprafata de 300 mp in Victoria Center, biroul companiei fiind amplasat la etajul al zecelea. In prezent, cele doua companii ocupa intregul etaj.

Rompetrol si ING Asigurari de Viata, in ianuarie

Rompetrol si ING Asigurari de Viata, in ianuarieAnul 2011 a debutat cu sediul companiei de cercetare de piata Future Marketing. Biroul firmei se afla la ultimul etaj al unei cladiri interbelice din centrul Capitalei, restul etajelor fiind ocupate de casa de avocatura Bostina si Asociatii.

A urmat sediul ING Asigurari de Viata, situat in cladirea de birouri Opera Center, din zona Eroilor din Capitala. Compania dispune de spatii in ambele corpuri ale cladirii Opera Center, ocupand 3.212 metri patrati in Opera Center 1 si o suprafata de 243 mp in Opera Center 2.

Al treilea BIROU DE COMPANIE prezentat in luna ianuarie a fost cel a grupului Rompetrol, al doilea jucator din piata petroliera locala. Dintr-o lista cu sapte cladiri, conducerea Rompetrol a ales proiectul City Gate, amplasat in Piata Presei, unde cei 700 de angajati ai companiei s-au mutat la jumatatea anului trecut.

Ultimul birou al lunii a fost cel al avocatior PeliFilip. Cei 51 de angajati ai casei de avocatura PeliFilip ocupa etajul cinci al cladirii Floreasca Business Park, cunoscuta si sub numele de Floreasca 169A.

Microsoft si BVB, in februarie

Microsoft si BVB, in februarieUnul dintre cele mai votate birouri a fost cel al agentiei de lobby si public affairs Point Public Affairs, prezentat la inceputul lunii februarie. Sediul Point Public Affairs este situat pe strada Ienachita Vacarescu 22B, intr-o casa in stil brancovenesc, proiectata de arhitectul Gheorghe Simota.

Un al birou vizitat de Wall-Street.ro in februarie a fost cel al Microsoft, din Piata Presei. In cei aproximativ 2.450 de metri patrati inchiriati de Microsoft Romania in turnul de sud al cladirii City Gate compania poate acomoda pana la 190 de angajati desi exista birouri doar pentru 121.

A urmat apoi casa de avocatura Wolf Theiss Romania, care ocupa ultimele doua etaje ale cladirii Bucharest Corporate Center (BCC), amplasata in apropiere de Piata Victoriei. La inceputul anului, avocatii si-au prelungit pentru inca cinci ani contractul de inchiriere.

Luna s-a incheiat cu biroul Bursei de Valori Bucuresti (BVB). De aproape opt ani, sediul Bursei de Valori Bucuresti se afla in cladirea IBC Modern, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu.

NNDKP si BitDefender, in martie

NNDKP si BitDefender, in martieLuna martie a inceput tot cu sediul unei case de avocatura. Cei 130 de avocati si consultanti din biroul de la Bucuresti al NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen), una dintre cele mai puternice trei firme de avocatura de pe piata locala, ocupa trei etaje in parcul de afaceri Bucharest Business Park.

Al doilea BIROU DE COMPANIE a fost cel al programatorilor de la BitDefender. Sediul BitDefender ocupa aproximativ 3.300 de metri patrati, distribuiti pe trei etaje in complexul West Gate Park, dezvoltat de omul de afaceri Liviu Tudor in apropiere de statia de metrou Preciziei.

Tot in martie, a fost prezentat si sediul agentiei de publicitate Headvertising (foto). Biroul companiei ocupa integral primul etaj al The Ark, cladire cunoscuta ca fiind fosta Bursa de Marfuri, si are o suprafata de 275 mp, in care lucreaza 24 de oameni.

Al patrulea birou a fost cel al agentiei de turism Happy Tour, aflat in cladirea de birouri Metropolis Center, din zona Dorobanti. Povestea cladirii dateaza din anul 1919, cand pe terenul aflat pe bulevardul Iancu de Hunedoara era construita prima tipografie din Bucuresti, Cartea Romaneasca.


Bergenbier, Romtelecom si McCann, in aprilie

Bergenbier, Romtelecom si McCann, in apriliePrimul BIROU DE COMPANIE din luna aprilie a fost cel al Bergenbier, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, aflat in complexul de birouri Iride Business Park, din Pipera. Birourile Bergenbier – incluzand spatii de lucru, sali de sedinte si o zona amenajata pentru servirea mesei – ocupa 1.200 mp.

A urmat apoi sediul grupului McCann Romania, care s-a mutat, in primavara anului trecut, intr-o cladire de birouri de pe strada Jules Michelet, in zona Pietei Romane. Cladirea inchiriata, de patru etaje, ii gazduieste pe cei aproximativ 230 de angajati.

Dupa McCann, echipa Wall-Street.ro a vizitat biroul Citibank, aflat pe Calea Victoriei. Citibank isi desfasoara activitatea la primele etaje din cladirea Victoria Center, partea de birouri a bancii fiind desfasurata pe trei etaje, la care se adauga sucursala amplasata pe doua niveluri.

Al patrulea sediu vizitat a fost cel al Romtelecom, aflat in aceeasi cladire cu birourile Rompetrol. Compania inchiriat peste 12.000 mp de birouri si are rezervat integral un nivel la subsolul cladirii pentru locurile de parcare.

Luna s-a incheiat cu biroul agentiei imobiliare clujene RE/MAX GRUP de LUX. In anul 2006, agentia imobiliara RE/MAX GRUP de LUX a cumparat cladirea in forma de "ciuperca" din strada Constantin Brancusi, din Cluj-Napoca, pe care a renovat-o complet, investitia totala ajungand la 450.000 de euro, dintre care 200.000 de euro a fost pretul imobilului.

UPC si Oriflame, in mai

UPC si Oriflame, in maiPrimul birou prezentat in luna mai a fost sediul UPC Romania, in care amenajarea caruia a fost investit aproape un milion de euro. Din ianuarie 2006, sediul companiei este in Soseaua Nordului, langa Herastrau, intr-o cladire detinuta de fondul de investitii Danube Property.

A urmat apoi mansarda agentiei de publicitate Friends Advertising, amplasata in zona Parcului Cismigiu. Principalul atu al sediului este, in opinia lui Sorin Tranca, director de creatie si fondator Friends Advertising, tavanul inalt.

Al treilea birou a fost cel al importatorului de mobilier de birou Corporate Office Solutions (COS) (foto). Compania ocupa o suprafata de 1.000 mp ,in parcul de afaceri Victoria Business Park, din zona Baneasa. Sediul COS dispune si de o biblioteca pe care echipa o dezvolta pas cu pas, cartile de arhitectura fiind predominante.

Ultimul birou al lunii a fost cel al Oriflame Romania, unul dintre principalii jucatori din industria locala a cosmeticelor. Firma are sediul in nordul Capitalei, intr-o cladire care imbina trei facilitati: un depozit, o zona de relatii cu clientii si partea administrativa.

BMW si Artmark, in iunie

BMW si Artmark, in iunieLuna iunie a inceput cu biroul subsidiarei locale a grupului francez Lafarge, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment la nivel mondial. Lafarge are sediul central intr-o cladire de birouri aflata pe Aleea Modrogan din Capitala, langa sediul PDL si in apropierea Pietei Victoriei.

Un alt birou din afara Bucurestiului, prezentat in luna iunie, a fost studioul de creatie X3 (foto) din Timisoara, aflat intr-o cladire nationalizata din centrul orasului, la cateva minute de Piata Operei. Cand a venit momentul sa si-l decoreze, toti cei 11 angajati au contribuit la crearea unui brief pentru firma de design de interior.

Din Timisoara, am revenit la Bucuresti, unde am vizitat biroul avocatilor Bulboaca & Asociatii, aflat in apropiere de Piata Universitatii. Firma a inchiriat in februarie 2010 o suprafata de aproape 750 mp de birouri in cladirea UTI, plus inca cei aproximativ 100 mp ai terasei amplasate la etajul 9.

Al patrulea BIROU DE COMPANIE din luna iunie a fost cel al BMW. Sediul reprezentantei marcii germane BMW din Romania ocupa o suprafata de 400 mp, aflata la etajul al treilea intr-una dintre cladirile parcului de afaceri Baneasa Business and Tehnology Park, dezvoltat de omul de afaceri Puiu Popoviciu in nordul Bucurestiului.

Luna s-a incheiat cu sediul casei de licitatii Artmark, aflat in Palatul Cesianu-Racovita, amplasat in centrul Bucurestiului, in apropiere de Ateneul Roman. Imobilul a fost construit in perioada 1892-1902, iar in prezent se afla in proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Trilulilu si Volksbank, in iulie

Trilulilu si Volksbank, in iulieLuna lui Cuptor a debutat cu sediul agentiei de relatii publice Image PR, care include, pe langa spatiile de lucru, o terasa cu piscina.Vila are trei camere, un living, o mansarda, patru bai si o bucatarie spatioasa, complet utilitata, precum cea dintr-o casa de vacanta.

Al doilea birou a fost cel al Trilulilu.ro (foto), din Cluj-Napoca. Conducerea companiei a inchiriat o suprafata de 210 de metri patrati la parterul si primul etaj al unei cladiri de birouri de trei etaje, aflate in cartierul Zorilor, aproape de Gradina Botanica si centrul comercial Sigma Center.

Dupa Cluj-Napoca, a urmat Timisoara, unde isi are sediul biroul de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi, cunoscut pentru proiectarea celui mai important parc de afaceri din afara Bucurestiului, complexul City Business Centre. Sediul firmei este compus, de fapt, din doua apartamente unificate cu o dezvoltare partiala in mansarda si gazduieste 11 angajati. Primul apartament a fost cumparat in anul 2000, iar al doilea, in 2007.

Iulie s-a incheiat cu noul birou al Volksbank Romania (foto), a opta din piata locala. Volksbank ocupa sapte etaje in cladirea de birouri Nusco Tower, dezvoltata de italienii de la Nusco pe bulevardul Barbu Vacarescu, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.