1 / 4

Cele mai ieftine si cele mai scumpe mansarde

Cel mai scump apartament la mansarda scos la vanzare in Bucuresti costa 250.000 euro, potrivit anuntului publicat pe portalul imobiliare.ro. Locuinta are trei camere, o suprafata utila de 80 mp si se afla intr-o vila cu doua etaje, construita in anul 1940, in zona Cotroceni.

Tot un pret de peste 200.000 euro are si un apartament nou aflat la mansarda. Pentru patru camere, cu o suprafata utila de 109 mp, aflate intr-o vila cu doua etaje, construita in 2007, pe Calea Calarasilor, se cere un pret de 220.000 euro, conform imobiliare.ro.

“Potentialii cumparatori sau chiriasi ai unei mansarde sunt aproape in totalitate persoane tinere, care lucreaza in industrii ce presupun activitati bazate pe creatie, de la arta la publicitate, design sau arhitectura. De regula, sunt persoane singure sau cupluri fara copii, cu un venit mediu sau peste mediu, cu o dorinta de personalizare si amenajare a locuintei mai ridicata decat a altui tip de cumparatori”, descrie Marius Damian, associated broker in cadrul biroului Coldwell Banker Banu Manta, profilul clientului interesat de mansarde.

La polul opus, cea mai ieftina mansarda scoasa la vanzare costa 28.000 euro si este o garsoniera cu o suprafata utila de 20 mp, amplasata in cartierul Dorobanti. Garsoniera se afla intr-o vila cu doua etaje, construita inainte de anul 1990, potrivit anuntului publicat pe imobiliare.ro.

In zona Bucurestii Noi, o garsoniera de 35 mp, aflata la mansarda unui bloc cu trei etaje, construit in 2008 costa 32.000 euro, conform imobiliare.ro.

Claudiu Hategan, broker si proprietar al agentiei Klauss & Partners, spune ca, in general, cumparatorii de mansarde sunt persoane tinere care doresc sa aiba cat mai multa intimitate, traind intr-un imobil multifamilial la ultimul nivel. “Aleg aceste tipuri de proprietati pentru ca in multe cazuri se pot extinde cu inca un nivel intermediar si pentru ca spatiile din mansarde pot fi remodelate foarte usor, recompartimentand si schimband destinatia camerelor mai rapid decat intr-un apartament aflat la un etaj intermediar”, explica el.

Mai mult, continua Hategan, unii proprietari de mansarde chiar isi construiesc deasupra casei terase suspendate, care ofera “o panorama deosebita”, fiind, in cele mai multe cazuri, deasupra nivelului acoperisurilor caselor invecinate.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri