Scaderi masive pe segmentul apartamentelor vechi

Scaderi masive pe segmentul apartamentelor vechiLa nivel national, pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi si vechi a scazut cu 0,1% in ultima luna si cu 2,4% in ultimul an, pana la 1.024 euro/mp util, potrivit imobiliare.ro.

“Mentinerea valorii inregistrate la nivel national este datorata evolutiei segmentului nou. Pe segmentul vechi, preturile au evoluat in scadere in absolut toate orasele analizate, conform asteptarilor pentru acest final de an. Cele mai evidente diferente de pret au fost inregistrate in Bucuresti (-1,5%), Constanta (-1,7%) si Timisoara (-2%), procentele fiind destul de mari pentru o perioada de 30 de zile”, afirma Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.




Cum au evoluat preturile in Bucuresti

Cum au evoluat preturile in BucurestiIn Bucuresti, pretul apartamentelor vechi a coborat cu 1,5% in ultimele treizeci de zile, in timp ce pe segmentul apartamentelor noi a fost inregistrata o scadere de 0,5% in luna noiembrie. Astfel, pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Capitala a ajuns, in luna noiembrie, la valoarea de 1.371 euro/mp util, in scadere cu 0,5% fata de luna octombrie. Valoarea actuala este insa cu 3,2% peste pretul mediu inregistrat pe acest segment in urma cu un an.

In ceea ce priveste apartamentele vechi din Capitala, acestea s-au ieftinit cu 1,5% pana la 1.084 euro/mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 1,8%.

Comparativ cu luna octombrie a anului 2011, pe segmentul garsonierelor preturile de tranzactionare au stagnat la valoarea de 31.140 euro, in timp ce pe segmentul apartamentelor cu doua si trei camere au fost inregistrate usoare scaderi de preturi, arata o analiza a portalului MagazinulDeCase.ro, care a calculat pretul mediu de vanzare scazand pentru fiecare tip de imobil un procent de negociere din pretului mediu de listare.



Ce se intampla cu preturile locuintelor in tara

Ce se intampla cu preturile locuintelor in taraIn Brasov, dupa doua luni de scaderi, preturile apartamentelor au stagnat in luna noiembriela
valoarea de 852 euro/mp de suprafata utila, cu 2,9% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cluj-Napoca este singurul oras unde, sub influenta evolutiei preturilor solicitate pentru apartamentele noi, pretul mediu al locuintelor a inregistrat o valoare in crestere in luna noiembrie (+2,8%), care compenseaza scaderea de 4% din luna precedenta. Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are in prezent valoarea de 951 euro/mp util, care este cu 3,9% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

In Timisoara, pretul apartamentelor scoase la vanzare a inregistrat cea mai mare scadere in noiembrie, de 2%, ajungand pana la 792 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, in prezent, apartamentele scoase la vanzare in Timisoara sunt cu 0,3% mai scumpe, se mai arata in analiza imobiliare.ro.