1 / 6

Insolventele rezidentiale, in acelasi ritm si in 2012

Valentin Ilie (foto), directorul executiv al Coldwell Banker, companie care la inceputul anului trecut estima ca proiecte imobiliare in valoare de 500 mil. euro vor intra in insolventa in 2011, considera ca trendul se va mentine si in acest an, mentionand ca este posibil sa apara mai multe dosare in care sunt implicate proiecte rezidentiale aflate doar pe hartie.

Pana acum, 2012 a fost unul “prolific” in ceea ce priveste problemele dezvoltatorilor de apartamente, un proiect rezidential mare a fost scos la vanzare si un altul a intrat in procedura concordatului preventiv.

Pe 9 ianuarie, proiectul Laguna Residence a fost scos la licitatie publica pentru aproape 25 mil. euro. Niciun cumparator nu a fost interesat de proiect, iar urmatoarea licitatie va avea loc in urmatoarele saptamani, pretul ramanand acelasi.

Tot in ianuarie firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat in procedura concordatului preventiv. Concordatul preventiv este o solutie de protectie impotriva deschiderii procedurii de insolventa de catre creditori. Proiectul a fost finantat cu 25 de milioane euro de catre UniCredit.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri