Avrig 35 are 4 insolvente si un faliment la activ

Avrig 35 are 4 insolvente si un faliment la activAvrig 35, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local are in prezent 4 proiecte in insolventa, demarandu-se procedura in cazul firmelor Piatra Neamt Development, Focsani Investment, Tower Center International si Hotel Planet, potrivit datelor de pe Tribunalul Bucuresti.

Prin Hotel Planet compania dezvolta Eminescu Residential Tower.

Tower Center International este compania care dezvolta cladirea de birouri Bucharest Business Tower, cdin apropiere de Piata Victoriei. Cladirea a fost blocata ca urmare a unei divergente dintre dezvoltatori si Alpha Bank. Compania a intrat in insolventa in vara lui 2011.

In plus, o alta companie a Avrig 35, Office Development este in faliment din februarie 2012.

Mai mult, firmele Avrig 35 si Avrig 35 Asset Mananagement au fost de asemenea aduse in instanta de catre Unicredit Tiriac Bank, dosarele fiind inca pe rol.

Avrig 35 este dezvoltatorul mai multor cladirii de birouri printre care Charles de Gaule Plaza, din centrul Capitalei, si proiectelor Iris Shopping Center.

Red, cereri de insolventa pentru cateva proiecte si un mall in faliment

Red, cereri de insolventa pentru cateva proiecte si un mall in falimentRed Capital Management este un alt dezvoltator important „tarat” in instanta de creditori. Compania a bifat deja un faliment prin proiectul Armonia Braila.

De asemenea, compania a mai inregistrat in anii trecuti cereri de insolventa impotriva companiilor Red Project Nine, Red Project Two sau Red Project Seven.

Cefin: Un faliment rezidential si noi cereri de insolventa in 2012

Cefin: Un faliment rezidential si noi cereri de insolventa in 2012Cefin este un alt dezvoltator cu un portofoliu de proiecte dezvoltate si nedezvoltate urias, acestia detinand aproape 3 milioane de metri patrati de teren nedezvoltati.

Cefin a fost printre primii dezvoltatori care au inregistrat un faliment rezidential prin proiectul Cortina Residence.

Compania a fost insa pusa in fata unor noi cereri de insolventa anul acesta, vizata fiind firma Cefin Real Estate Asset Management, Cefin Real Estate Office si Cefin Real Estate Development.

Pentru multi dezvoltatori insolventa a venit inainte de a-si face debutul pe piata

Pentru multi dezvoltatori insolventa a venit inainte de a-si face debutul pe piataPrintre companiile imobiliare falimentare se numara si unii investitori care nu au reusit sa realizeze niciun proiect, cum este RI Investment, care avea mai multe proiecte rezidentiale in Bucuresti, investitiile totale estimate in 2007 urmand sa ajunga la 800 mil. euro. Trei subsidiare ale companiei au intrat in insolventa.

In unul dintre cazuri, terenul pe cara aveau in plan constructia unui proiect rezidential de 19 milioane de euro din sudul Capitalei, a fost scos la vanzare pentru 4 mil. euro.

Terenurile care ar fi urmat sa fie construite locuinte au cazut prada insolventelor in cazul multor dezvoltatori.Un alt caz recent este cel al unor companii israeliene care au fost aduse in instanta de Bancpost.

Bancpost a depus cate o cerere de demarare a procedurii de insolventa impotriva firmelor Dambovita Heights SRL, Dristor Heights si River Heights SRL, toate detinute 50% de Blenker Elon. In primele doua firme, celelalte 50 de procente din capitalul social sunt detinute de Erel Yaron, iar in River Heights, celalalt actionar este Yariv Philosoph. Prin aceste companii israelienii ar fi urmat sa dezvolte mai multe proiecte rezidentiale pe piata.

In aceasta situatie sunt insa mult mai multe proiecte ale unor dezvoltatori care au intrat pe piata cu cativa ani inaintea crizei, dar care nu au reusit sa finalizeze niciun proiect major.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Rezidentialul, din ce in ce mai dinamic in insolvente

Rezidentialul, din ce in ce mai dinamic in insolventeNumarul proiectelor rezidentiale care au intrat in insolventa sau faliment este din ce in ce mai mare. Daca in urma cu doi ani le numaram pe degetele de la o mana, marile falimente din Bucuresti se rezumau la Blue Tower si Cortina Rezidence, in prezent lunar se adauga noi nume pe lista insolventelor.

Mai mult, proiectele care ajung in aceasta situatie sunt din ce in ce mai mari. Un exemplu edificator este cel al Asmita Gardens, care a intrat la finalul lui 2011 in insolventa ca urmare a solicitarii Alpha Bank, insa printre insolventele recente se numara si Alia Apartaments, executarea silita a Laguna Residence sau Ibiza Sol.

Unii dezvoltatori sunt cu atat mai nefericiti cu cat criza le-a dat peste cap planurile pentru majoritatea proiectelor din portofoliu, cum este cazul South Pacific Group care are 4 proiecte rezidentiale in aceasta situatie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net.