Locul 10: Sydney

Locul 10: SydneyOrasul australian Sydney a coborat doua locuri anul trecut, ocupand pozitia a zecea in topul celor mai scumpe piete de birouri din lume. Companiile platesc in medie o chirie anuala de 686 euro/mp.

Locul 9: Geneva

Locul 9: GenevaPe locul al noulea in topul celor mai scumpe piete de birouri din lume se afla orasul elvetian Geneva. Pentru un birou in Geneva, o companie plateste anual o chirie de 698 euro/mp.

Locul 8: Londra (City)

Locul 8: Londra (City)Zona City din Londra a coborat anul trecut de pe locul sapte pe locul al optulea, chiria medie fiind de 706 euro/mp.

Locul 7: Perth

Locul 7: PerthPerth, capitala Australiei de Vest, a intrat in topul celor mai scumpe zece piete de birouri, clasandu-se pe locul al saptelea. O companie plateste pentru un spatiu in Perth o chirie anuala de 718 euro/mp.

Locul 6: Singapore

Locul 6: SingaporeSingapore s-a mentiut pe locul al saselea in topul celor mai scumpe piete de birouri, cu o chirie medie de 728 euro/mp/an.

Locul 5: Paris

Locul 5: ParisPe acelasi loc s-a mentinut si Paris, care ocupa si in 2011 pozitia a cincea in clasamentul celor mai scumpe piete de birouri, conform companiei de consultanta imobiliara Knight Frank. Chiria anuala pentru birourile din Paris ajunge la 830 euro/mp.

Locul 4: Moscova

Locul 4: MoscovaMoscova s-a mentinut si anul trecut pe locul al patrulea in topul celor mai scumpe piete de birouri, cu o chirie anuala de 926 euro/mp.

Locul 3: Tokyo

Locul 3: TokyoTokyo, care in 2009 detinea titlul de cea mai scumpa piata pentru birouri, a coborat anul trecut pe locul al treilea, potrivit raportului Knight Frank. Companiile platesc in medie 988 euro/mp/an pentru birourile inchiriate in capitala Japoniei.

Locul 2: Londra (West End)

Locul 2: Londra (West End)Londra, cu centrul de afaceri West End, a coborat in 2011 pe locul al doilea, dupa ce in 2010 a devenit cea mai scumpa piata de birouri, devansand Tokyo. Pentru un metru patrat de birouri, o companie plateste in Londra o chirie anuala de 1.188 euro.

Locul1: Hong Kong

Locul1: Hong KongOrasul chinezesc Hong Kong devenit anul trecut cea mai scumpa piata de birouri din lume, dupa ce in 2010 s-a clasat pe pozitia a treia, primele doua locuri fiind ocupate de Londra (West End) si Tokyo. Astfel, o companie care are biroul in Hong Kong plateste anual o chirie de 1.247 euro/mp.