6.800 euro/luna, un penthouse in Herestrau

6.800 euro/luna, un penthouse in HerestrauCel mai scump apartament scos la inchiriere in prezent pe portalul imobiliare.ro este un penthouse cu o suprafata utila de 450 mp din Herastrau. Cu 6.800 de euro, echivalentul a peste 14 salarii medii brute in Romania, poate fi inchiriat un apartament de lux cu patru camere, cu vedere spre Parcul Herastrau, situat in imediata apropiere a restaurantelor si cafenelelor din zona.

Imobilul in care se afla are doar doua apartamente pe nivel, fiecare cu vedere spre parc. Fiecare dormitor este prevazut cu baie proprie si dressing. Pentru o mai buna izolare a spatiului, livingul este prevazut cu bucatarie inchisa.

4.600 euro/luna, 4 camere in Dorobanti

4.600 euro/luna, 4 camere in DorobantiPe locul al doilea in topul celor mai scumpe apartamente scoase la inchiriat se afla un apartament din Dorobanti, pentru care proprietarul cere o chirie lunara de 4.600 euro.

Apartamentul este situat la primul etaj intr-un imobil cu trei etaje, cu cate un apartament pe nivel si are o suprafata de 309 mp la care se adauga 44 mp de terase. Apartamentul complet mobilat si utilat are trei dormitoare, un living, patru grupuri sanitare, trei dressinguri, patru terase si bucatarie.

4.500 euro/luna: penthouse in Pipera

4.500 euro/luna: penthouse in PiperaIn Pipera, cu 4.500 de euro pe luna poate fi inchiriat un penthouse cu o suprafata utila de 380 mp, spun cei de la imobiliare.ro.

Apartamentul ocupa etajele 4 si 5 intr-un imobil din 2009 si are trei camere si doua grupuri sanitare, este complet mobilat si utilat, inclusiv cu jacuzzi sau sistem de alarma.

Cum sunt chiriile de lux din tara

Cum sunt chiriile de lux din taraDesi considerabil mai scazute decat in Bucuresti, zeci de apartamente ale caror chirii lunare depasesc 1.000 de euro sunt scoase pe piata in toate marile orase din tara, potrivit imobiliare.ro.

Cel mai scump apartament din afara Bucurestiului este scos la inchiriat in Constanta (foto), are doar doua camere, dar o suprafata utila de 100 mp si este situat intr-un bloc nou, construit in 2010. Cu vedere la mare, complet mobilat si utilat, acest apartament poate fi inchiriat cu 1.700 euro/luna.

Locul al doilea este ocupat de un apartament din Cluj-Napoca, amplasat la primul etaj al unui imobil nou de tip vila, in apropierea Facultatii de Medicina. Apartamentul este compus din living cu bucatarie, doua bai, doua dormitoare din care unul are baie proprie, hol si debara, iar chiria lunara solicitata este de 1.500 euro.