1 / 6

Gabriel Popoviciu pregateste al doilea mega proiect imobiliar in Bucuresti

Milionarul Gabriel Popoviciu, omul din spatele proiectului imobiliar Baneasa, care include si mallul Baneasa Shopping City, centrul comercial cu cele mai mari incasari din Romania, pregateste a doua investitie majora in real estate-ul bucurestean.

Compania Baneasa Investments, controlata de omul de afaceri, a inceput procesul pentru un PUZ pentru constructia unui proiect imobiliar mixt in zona Barbu Vacarescu si imediata apropiere a birourilor Nusco Tower.

Amplasat pe strada Gara Herestrau din sectorul 2 al Capitalei, pe un teren de 15.000 de mp, noul proiect al Baneasa Investments ar urma sa cuprinda atat cladiri de birouri, cat si spatii comerciale cu suprafete mari, „de tip mall”, se arata in avizele preliminarii si anuntul de intentie privind elaborarea PUZ-ului de pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Potrivit anuntului de intentie, pe teren se doreste constructia unui „ansamblu de cladiri cu functiuni complexe: birouri, supermagazin, servicii anexe si realizarea lucrarilor de infrastructura de transport necesare acestuia”

Directia de urbanism a Primariei Bucuresti a adat un aviz preliminar pentru acest PUZ in aprilie. Pe teren ar putea fi construit un regim maxim de inaltime de 70 de m. Totusi, proiectul nu va aparea pe harta Bucurestiului in curand.

"La momentul actual demersurile realizate au ca scop re-avizarea documentatiilor de urbanism zonal si general si re-aliniera mixului de dezvoltare, precum si elementele comerciale si de infrastructura in corelare cu parametrii tehnici de construire dati de noul context de dezvoltare al intregii zone", a declarat Nicolae Calinoiu, directorul general al Baneasa Investments, pentru Wall-Street.ro.

Sursa foto: Mircea Dragos

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri