1 / 12

Berceni si Rahova- nucleul rezidentialului ieftin

Dupa 4 ani de criza, rezidentialul este un colaj intre vechile proiecte, lansate in boom, si multe constructii noi, insa de mici dimensiuni, realizate chiar in perioada crizei, de dezvoltatori persoane fizice.

Constructiile investitorilor “anonimi” , care au cumparat terenuri mai ieftin, in zona periferice, dar cu infrastructura buna, si au construit la preturile din criza, au fost cele care au mai animat putin dezvoltarile din domeniu in perioada crizei. In rest, marii dezvoltatori au mai finalizat cate un bloc din marile proiecte demarate, dar intr-un ritm lent, pe masura dinamicii vanzarilor.

La scurt timp de la venirea crizei, in primavara lui 2009, preturile de pornire in cele mai ieftine proiecte rezidentiale noi incepeau de la usor sub 50.000 euro in proiectele finalizate sau aproape de finalizare. La aceea data, Confort City, Rasarit de soare, Primavara Lujerului sau Pallady Towers erau printre cele mai ieftine proiecte rezidentiale din Capitala. Existau inca din 2009 preturi de pornire de circa 35.000 euro, insa cazurile erau extrem de rare.

Acum, Berceni si Rahova sunt cartierele cu cele mai ieftine blocuri noi, iar printre dezvoltatorii din top nu se mai gasesc prea multe nume sonore.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri