1 / 7

Timisoara, scaderi de pret in septembrie

Luna septembrie aduce preturi considerabil mai mici pe piata rezidentiala din cel mai mare oras din vestul tarii.

Astfel, apartamentele din Timisoara s-au ieftinit cu 1,3% in ultimele treizeci de zile. Valoarea Indicelui imobiliare.ro inregistrata la nivelul orasului pentru luna septembrie, 780 euro/mp util, este foarte apropiata de cea mai mica valoare a ultimilor patru ani (789 euro/mp) inregistrata in mai 2011. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, preturile apartamentelor din Timisoara sunt mai ieftine cu 3,7%, arata indicele Imobiliare.ro.

In septembrie, pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi scoase la vanzare a ajuns la 886 euro/mp util, inregistrand o scadere de 1,6% in ultimele treizeci de zile. Totodata, pretul mediu actual solicitat pentru unitatile noi este cu aproape 3% mai ridicat decat cel afisat in aceeasi perioada a anului trecut.

In ultimele treizeci de zile, pretul cerut de proprietari si intermediari pentru un metru patrat de suprafata utila in cazul apartamentelor vechi a ajuns la 766 euro, valoare cu 1,5% mai mica decat cea inregistrata in august. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, unitatile vechi din acest oras sunt mai ieftine cu 4,5%, Timisoara ramanand orasul cu cele mai ieftine apartamente pe segmentul vechi.

Pe categorii de apartamente, in ultimele treizeci de zile, unitatile cu trei camere s-au ieftinit cel mai mult (1,2%), fiind urmate de garsoniere, care s-au ieftinit cu 0,9%. In acelasi interval, apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cu 0,6%. In comparatie cu luna septembrie 2011, pretul apartamentelor a evoluat cu un procent cuprins intre -1,6% in cazul apartamentelor cu trei camere si -5,3 % in cazul garsonierelor. Unitatile cu doua camere sunt mai ieftine cu 5% fata de anul trecut.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri