Preturile apartamentelor noi, in scadere

Preturile apartamentelor noi, in scadereConform Analize Imobiliare, platforma de rapoarte de piata dezvoltata de imobiliare.ro, de la inceputul acestui an, cand vanzatorii solicitau, in medie, 1.377 de euro, locuintele noi au inregistrat o scadere de 6,3%.

Spre comparatie, in primele noua luni ale anului trecut, declinul consemnat pe acest segment a fost de aproape 4%.

Pe de alta parte, in aceasta perioada, cu 50.000 de euro poate fi achizitionat un apartament nou cu trei camere in oricare din marile orase din tara.

Sursa foto cover&slide-uri: FreeDigitalPhotos.net.

Militari, cartierul bucurestean cu cele mai accesibile apartamente de 2 camere

Militari, cartierul bucurestean cu cele mai accesibile apartamente de 2 camerePe segmentul locuintelor noi cu doua camere, doar patru din cele cincisprezece cartiere analizate se incadreaza in pragul de 60.000 de euro, ca medie a preturilor. Astfel, pe primul loc in clasamentul celor mai ieftine apartamente noi se situeaza cartierul Militari. Aici, pretul mediu cerut pentru o asemenea locuinta, ce dispune de o suprafata medie de 56 de metri patrati, este de 51.000 de euro.

Berceni- pe locul 2 in topul celor mai ieftine apartamente cu 2 camere

Berceni- pe locul 2 in topul celor mai ieftine apartamente cu 2 camereUrmatorul cartier bucurestean dupa preturile locuintelor noi de doua camere este Berceni, cu un pret cerut de 52.000 de euro pentru o unitate locativa de circa 59 de metri patrati.

Dristor, pret mediu de sub 60.000 euro pentru apartamente de 2 camere

Dristor, pret mediu de sub 60.000 euro pentru apartamente de 2 camereIn Dristor-Vitan Vechi, pe de alta parte, pretul mediu cerut pentru un apartament de 59 de metri patrati este de 56.500 de euro.

Colentina, cel mai ieftin cartier la apartamente cu 3 camere

Colentina, cel mai ieftin cartier la apartamente cu 3 camerePe segmentul apartamentelor cu trei camere, impartirea cartierelor Capitalei pe categorii arata ceva mai diferit. Astfel, cele mai ieftine astfel de locuinte pot fi achizitionate in Colentina, Bucurestii Noi, Militari, Berceni si Titan.

In Colentina, spre exemplu, o unitate locativa noua de circa 82 de metri patrati are un pret mediu cerut de 82.500 de euro. In Bucurestii Noi, o locuinta de 85 de metri patrati se ridica la 85.000 de euro. In Militari, pe de alta parte, un apartament cu trei camere, ce dispune de o suprafata medie de 77 de metri patrati, poate fi achizitionat la 87.000 de euro.



Timisoara

TimisoaraCumparatorii din Timisoara care cauta apartamente noi cu doua camere si au un buget limitat se pot indrepta spre zonele Lipovei, Dambovita sau Braytim, unde pot gasi oferte ce pleaca de la 30.000-35.000 de euro pentru unitati cu o suprafata utila de 35-40 mp. In acelasi timp, cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere sunt disponibile in Brancoveanu, Calea Girocului si zona Lipovei, unde preturile pornesc de la 42.000 de euro pentru unitati cu suprafete medii de 70 mp.


Cluj-Napoca

Cluj-NapocaCele mai accesibile apartamente noi cu doua camere din Cluj-Napoca se gasesc in cartierele Manastur, Buna Ziua si Iris. In aceste zone, cumparatorii pot opta pentru o locuinta cu o suprafata utila de 40-50 mp pentru preturi ce pornesc de la 30.000 de euro. Pe de alta parte, cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se gasesc in Manastur, Dambul Rotund si Zorilor, unde o unitate de 60 mp este scoasa la vanzare la un pret de 50.000 de euro.

Un caz aparte il reprezinta apartamentele din Floresti, zona de la periferia orasului Cluj-Napoca unde s-a construit foarte mult in perioada de boom. Desi din punct de vedere tehnic apartamentele de aici nu fac parte din oras, merita mentionate prin prisma preturilor care pornesc de la 20.000 de euro pentru un apartament cu doua camere si o suprafata utila de 40 mp, respectiv de la 30.000 de euro pentru un apartament nou cu trei camere si o suprafata minima de 60 mp.

Brasov

BrasovCele mai ieftine apartamente noi cu doua camere din Brasov pot fi gasite in zonele Tractorul, Bartolomeu sau zona Noua. In aceste cartiere, preturile pentru o astfel de locuinta cu o suprafata medie de 40 mp incep de la 34.000 – 35.000 de euro. In ceea ce priveste unitatile cu trei camere, cele mai accesibile oferte se intalnesc in zonele Garii, Avantgarden si Tractorul, unde, pentru suprafete ce pornesc de la 60 mp, ofertele incep de la 45.000 – 50.000 de euro.


Constanta

ConstantaIn Constanta, cele mai accesibile apartamente noi cu doua camere se gasesc in zonele Inel I, Inel II si Poarta 6, unde oferta incepe de la 30.000 de euro pentru o locuinta de 45 mp utili. Cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se gasesc in Tomis III, KM 4+5 sau Primo. Locuintele din aceasta categorie cu o suprafata utila de 60-70 mp pot fi gasite aici la preturi ce pornesc de la 50.000 – 54.000 de euro.

Iasi

IasiCumparatorii din Iasi pot accesa apartamente noi cu doua camere si o suprafata utila de 50 mp la preturi ce pornesc de la 28.000 - 30.000 de euro. Cele mai multe oferte de acest fel se gasesc in zonele Pacurari sau Nicolina. Pe de alta parte, in Tatarasi sau Galata, pot fi gasite apartamente noi cu trei camere cu o suprafata utila de 70 mp la preturi ce pornesc de la 50.000 de euro.