Tagor investeste 34 mil. euro intr-un proiect cu 548 apartamente

Tagor investeste 34 mil. euro intr-un proiect cu 548 apartamenteDezvoltatorul Tagor, din Israel, vrea sa construiasca un ansamblu imobiliar format din 12 blocuri, cu 548 de apartamente, in zona Soseaua Alexandria din sud-vestul Bucurestiului, pentru care va investi 34 milioane euro impreuna cu fondul britanic de investitii Patron Capital.

Primele doua blocuri, cu un total de 75 de apartamente, vor fi date in folosinta in martie 2013. Toate apartamentele din complexul denumit Adora Urban Village se incadreaza in conditiile programului Prima Casa.

Ofer Lieberson, proprietarul Tagor, a explicat pentru Wall-Street.ro, ca a demarat acest proiect pentru ca "exista o cerere din partea consumatorilor pentru apartamentele din gama de pret 40.000-70.000 euro. Exista cerere pentru apartamente de buna calitate, la preturi bune. Constructia a inceput pentru ca suntem convinsi ca avem produsul corect pentru asteptarile consumatorilor, mai ales ca toate apartamentele se incadreaza in Prima Casa".

Adama incepe 200 de noi apartamente

Adama incepe 200 de noi apartamenteDezvoltatorul imobiliar Adama va investi 14,1 mil. euro in dezvoltarea a peste 200 de apartamente in Bucuresti, a anuntat compania.

Cele 210 locuinte vor fi incluse in noi faze de constructie ale ansamblurilor Edenia Titan si Evocasa Optima.

"Vrem sa incepem sa construim pentru ca nu mai avem in stoc produsul potrivit. Telul companiei este sa ajunem sa livram, ca medie, in cativa ani, aproximativ 600 de apartamente anual in Romania. Pe piata exista nevoie, insa, pentru proiectul potrivit, la momentul potrivit si la pretul potrivit”, a declarat, anterior, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Andreas Holler, membru al boardului executiv al Adama.

Proiectul Edenia Titan cuprinde in total sase cladiri rezidentiale. Prima parte a complexului Edenia, finalizata in 2009 si formata din doua cladiri cu 226 de apartamente a fost vanduta in intregime. Alte 126 de apartamente cu una, doua sau trei camere, vor fi construite in faza a doua a proiectului, in perioada octombrie 2012 - toamna anului 2013.

Prima faza a proiectului Evocasa Optima este formata din 83 de apartamente finalizate in 2010, care pana in momentul de fata au fost vandute in proportie de 82%. Lucrarile pentru cele 84 de apartamente de doua si trei camere din a doua parte a proiectului sunt in plina desfasurare.

"In domeniul rezidential, nevoile clientilor vor deveni un factor decisiv - in contextul actual, in care potentialii cumparatori cauta sa achizitioneze imobile la preturi accesibile, vom tine cu siguranta cont de nevoile lor. Acestea fiind zise, in anii urmatori, Adama, subsidiara detinuta in totalitate de grup, va dezvolta in mare parte unitati rezidentiale de calitate, la preturi accesibile, insa se va concentra si pe categoriile de dezvoltare de mijloc si superioara", a spus pentru Wall-Street.ro, Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.



Volumetric ar putea incepe anul viitor un proiect in Bucuresti

Volumetric ar putea incepe anul viitor un proiect in BucurestiDezvoltatorul imobiliar spaniol Volumetric ar putea demara in primavara anului viitor al doilea proiect rezidential din Romania, in Bucuresti.

Dezvoltatorul a cumparat la inceputul acestui an un teren de 5.300 mp in zona parcului Carol din Capitala cu scopul de a dezvolta un nou proiect rezidential.„Suntem inca in faza de PUZ, probabil vom incepe constructia in primavara lui 2013”, a spus Dan Flesariu, directorul general al companiei pentru Wall-Street.ro.

Proiectul din Bucuresti al spaniolilor este al doilea din Romania, dupa ce a finalizat anul trecut un ansamblu rezidential in Brasov. Strategia spaniolilor este sa construiasca apartamente in zone centrale si semicentrale din orasele importante. Avand in vedere ca Volumetric a construit proiectul din Brasov in plina criza, spaniolii sunt obisnuiti cu ritmul mai putin dinamic al vanzarilor din aceasta perioada. De asemenea, compania este constienta, avand in vedere experienta anterioara din Brasov, ca vanzarile devin mai dinamice dupa finalizarea proiectului.
.

Gran Via ar vrea sa inceapa 100 de apartamente in 2013

Gran Via ar vrea sa inceapa 100 de apartamente in 2013Pe Prima Casa mizeaza si spaniolii de la Gran Via, care vor sa inceapa C in 2013 constructia a 98 de locuinte in Bucuresti, investitie de 5 milioane euro, pentru care vrea sa vanda din terenurile detinute in Capitala pentru a obtine fonduri necesare dezvoltarii.

"Suntem in curs de obtinere a tuturor avizelor si autorizatiilor privind constructia pentru 98 de apartamente pe o parte din terenul fostei fabrici Frigocom. Cel mai probabil vom incepe dezvoltarea in primavara anului viitor, pentru ca se apropie vremea rece. Investitia va fi de circa 5 milioane de euro, suportata exclusiv din fonduri proprii, avand in vedere ca bancile nu sunt deschise la creditare, acestea au ramas in anii 2007-2008 si impun in continuare dezvoltatorilor sa vanda 30% din locuinte in faza de proiect", a declarat, anterior, agentiei Mediafax Antoanela Comsa, directorul general al Gran Via Romania.

Comsa a explicat ca incepe cu un proiect de dimensiuni mai mici, in conditiile in care nu se poate sti ce "ne rezerva viitorul pe piata rezidentiala, daca se va continua programul «Prima Casa»".



Cum arata un proiect rezidential care prinde la piata

Cum arata un proiect rezidential care prinde la piata"Exista cerere pentru locuinte noi iar acest fapt poate fi usor certificat de rezultatele inregistrate de o serie de ansambluri rezidentiale din Bucuresti si imprejurimi. Chiar daca ritmul vanzarilor nu mai este cel de dinainte de criza economica, exista mai multe proiecte rezidentiale care vand lunar minim zece locuinte", spune Gabriel Voicu, director divizia New Homes din cadrul Coldwell Banker:

Pentru a fi usor vandabile, noile locuinte care se construiesc in acest moment - sau care se vor construi - trebuie sa ofere un mix cat mai bun ai urmatorilor factori: pret, suprafata, calitatea constructiei si a finisajelor si conexiunile la mijloacele de transport in comun.

Potrivit lui Voicu, pretul locuintei noi nu ar trebui sa fie mai ridicat cu mai mult de 20% comparativ cu pretul unei locuinte vechi similare (zona similara, numar camere identic).

"De asemenea, suprafata nu ar trebui sa fie cu 20% mai mare comparativ cu cea a unui apartament vechi similar. In plus, aceste criterii ar trebui indeplinite oferindu-se o calitate buna a constructiei si finisajelor. Nu in ultimul rand, noile locuinte trebuie sa fie construite intr-o zona cu o infrastructura buna din punct de vedere al transportului in comun, preferabil si o statie de metrou", a mai spus Voicu.

"Tinand cont ca programul Prima Casa reprezinta in continuare motorul pietei rezidentiale dar si un etalon privind preturile de vanzare, un proiect nou rezidential ar trebui sa fie compus din apartamente cu doua camere in proportie de 50% si restul garsoniere si apartamente cu trei camere. Daca pretul platit pe teren cat si costurile de constructie ii permit dezvoltatorului sa ofere spre vanzare apartamente cu trei camere la un pret similar celui stabilit prin Prima Casa, adica 70.000 de euro, apartamentele cu trei camere ar trebui sa detina ponderea majoritara in proiect - am observat o tendinta a cumparatorilor de a achizitiona apartamente cu trei camere in detrimentul celor cu doua camere, daca pretul celor dintai se incadreaza in plafonul Prima Casa", a mai spus directorul diviziei de rezidential nou al Coldwell Banker.