1 / 5

Alia Apartments

Reorganizarea proiectului rezidential Alia Apartments din Capitala, aflat in insolventa din primavara acestui an, a avut ca rezultat incheierea a 34 de tranzactii in ultimele 5 luni.

Dintre cele 34 de tranzactii incheiate, 22 sunt contracte de vanzare – cumparare si 12 sunt reprezentate de inchirieri de locuinte.

De la data deshiderii procedurii, vanzarile au crescut de peste 5 ori, in comparatie cu perioada anterioara deschiderii procedurii, au declarat pentru Wall-Street.ro reprezentantii administratorului judiciar.

Administratorul judiciar al proiectului este Casa de Insolventa Transilvania, iar agentul de vanzare al proiectului este Coldwell Banker.
Cum au reusit sa dinamizeze vanzarile? „Piata rezidentiala nu mai seamana cu cea din perioda de boom imobiliar si, astfel, oferta din proiectul Alia Apartments a fost adaptata cererii actuale existente. Preturile se mentin la nivelul actual al pietei, iar aceastea suporta modificari in functie de tipul apartamentului vandut”, mai spun oficialii CITR.

Rezultatele bune obtinute in cazul Alia Apartments au fost, evident, consecinta unei promovari adecvate si a unei oferte atractive pentru cei interesati sa achizitioneze o locuinta intr-un ansamblu rezidential.

„Ajustarea de valoare nu a fost mare, dar a fost suficienta pentru a aduce un nou pool de clienti interesati, clienti traditionali ai zonei de nord. Strategia mixta de vanzari si inchirieri a creat un cashflow pozitiv permanent pentru ca proiectul sa fie sustenabil fara nici o alta injectie de capital pentru cheltuieli operationale si de CAPEX”, mai spun oficialii CITR.

„Pe piata locuintelor de lux se inregistreaza cerere si exista clienti, atat timp cat produsul oferit are un pret competitiv. Alia Apartments lanseaza o promotie pentru apartamentele din complex, atat pentru vanzare cat si pentru inchiriere. Astfel, primele 10 apartamente vandute vor putea fi achizitionate la un pret de 97.000 de euro + TVA pentru un apartament cu doua camere, respectiv 127.000 de euro + TVA pentru un apartament cu trei camere. Totodata, primele 10 apartamente inchiriate vor avea o chirie lunara incepand cu 500 de euro + TVA.” a declarat Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Romania.

In prezent cateva zeci de unitati locative mai sunt libere in proiect.

Valoarea creantelor companiei se ridica la peste 40 mil. euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri