Eton Place Dalian Tower 1, China - 383 metri

Eton Place Dalian Tower 1, China - 383 metriCea mai inalta cladire a carei constructie este programata sa fie finalizata in acest an este Eton Palace Dalian din nord-estul Chinei. Turnul de 383 de metri inaltime face parte dintr-un complex imobiliar mix, potrivit Dezeen. Turnul inca nu a atins inaltimea maxima, insa la finalizare va deveni unul dintre cele mai inalte 20 de cladiri din lume.

Sursa foto:NBBJ, compania care a realizat arhitectura proiectului.

The Domain, Abu Dhabi - 381 metri

The Domain, Abu Dhabi - 381 metriCel mai inalt turn din proiectul rezidential The Domain din Abu Dhabi se afla pe locul doi in top cu o inaltime de 381 metri.

De proiectare se ocupa firma londoneza Foster+Partners.

Sursa foto: dezeen.com


JW Marriott Marquis, Dubai-355 metri

JW Marriott Marquis, Dubai-355 metriHotelul JW Marriott Marquis din Dubai, al carui proiect a fost realizat de Archgroup Consultants este pe locul trei. Prima cladire a hotelului a fost finalizata in 2012 si are o inaltime de 355 metri, fiind cel mai inalt hotel din lume. Al doilea turn, cu o inaltime de 355 metri va fi finalizat in acest an.

Sursa foto: Marrriott.com

Chongqing World Financial Centre, China - 339 metres

Chongqing World Financial Centre, China - 339 metresPe pozitia a patra se afla un turn de birouri din China. Cladirea cu 73 de etaje are o inaltime de 339 de metri.

Sursa foto:dezeen.com

Mercury City Tower, Moscova - 339 metres

Mercury City Tower, Moscova - 339 metresMercury City Tower din Moscova se afla pe locul 5, cu o inaltime de 339 metri. Cladirea este cea mai inalta din Europa, depasind The Shard.

Cladirea a fost proiectata de arhitectul rus Mikhail Posokhin si de americanul Frank Williams.



Modern Media Centre, China - 332 metri

Modern Media Centre, China - 332 metriPe locul 6 in topul celor mai inalti zgarie-nori care se inaugureaza in 2013 este Modern Media Centre din Changzhou, China, cu o inaltime de 332 de metri. Turnul va cuprinde studiori pentru feleviziune, film, animatii si radio.

Sursa foto:dezeen.com


Ryugyong Hotel, Coreea de Nord - 330 metres

Ryugyong Hotel, Coreea de Nord - 330 metresHotelul Ryugyong din Coreea de Nord ar urma sa se finalizeze in 2013, cu 24 de ani intarziere. Cladirea piramidala cu o inaltime de 330 metri a inceput sa fie construit in 1987, constructia a fost oprita in 1992 ca urmare a crizei economice din oras, dupa colapsul Uniunii Sovietice, fiind reluata abia in 2008, potrivit dezeen.com.

Foto:dezeen.com

Al Yaqoub Tower, Dubai - 328 metri

Al Yaqoub Tower, Dubai - 328 metriTurnul Al Yaquob din Dubai( in stanga imaginii) este a 8-a cladire in topul inaugurarilor din 2013, cu o inaltime de 328 metri. Cladirea ca va include apartamente si camere de hotel este proiectata de firma Adnan Saffarini. Cladirea va fi al doilea cel mai inalt turn cu ceas din lume, dupa Makkah Royal Clock Tower Hotel din Mecca.

Sursa foto:GinaD wikipedia.org

Landmark Tower, Abu Dhabi-324 metri

Landmark Tower, Abu Dhabi-324 metriLandmark Tower din Abu Dhabi este pe urmatoarea pozitie cu o inaltime de 324 metri. Cladirea este proiectata de Pelli Clarke Pelli Architects.


Deji Plaza, China - 324 metri

Deji Plaza, China - 324 metriCentrul comercial Deji Plaza din Nanjing, China va finaliza faza a doua in acest an, al doilea turn avand tot o inaltime de 324 metri.