Velodromul din Londra

Velodromul din LondraLa categoria cladirilor sportive, cladirea castigatoare este velodromul din Londra. Centrul de ciclism din estul Londrei a fost proiectat de Hopkins Architects.

Foto:Hopkins Architects

Centrul de training Cassia Coop

Centrul de training Cassia CoopLa categoria educatie, castigatorul a fost desemnat centrul de training Cassia Coop din Indonezia. Proiectul a fost realizat de TYIN Tegnestue Architects si a costat 30.000 de dolari, fiind realizat in 2011.

Sursa foto: Pasi Aalto

Sediul CCTV Beijing

Sediul CCTV BeijingLa categoria arhitecturii institutionale cladirea anului 2012 a fost numit sediul CCTV din Beijing, proiectat de OMA.

Foto: OMA / Philippe Ruault, pe Archdaily.com

Centrele de sanatate San Blas

Centrele de sanatate San BlasLa categoria sanatate proiectul castigator este reprezentat de centrele municipale de sanatate San Blas din Madrid. Proiectul a fost realizat de Estudio Entresitio.

Sursa foto: Ronald Halbe, Archdaily.com

Pedras Salgadas Eco-Resort

Pedras Salgadas Eco-ResortProiectata de Luís Rebelo de Andrade & Diogo Aguiar, statiunea Pedras Salgadas din Portugalia a castigat titlul de cladirea anului la categoria turism.

Sursa foto: FG+SG, Archdaily.com

Birourile Fundatiei Botin

Birourile Fundatiei BotinBirourile Fundatiei Botin din Madrid, proiect al MVN Arquitectos, a fost castigatorul la categoria amenajari interioare.

Sursa foto: Alfonso Quiroga, Archdaily.com

Cladire "verde" Saigon

Cladire "verde" SaigonLa categoria rezidential, cladirea castigatoare este un proiect verde din Saigon, realizat de arhitectii Vo Trong Nghia, Daisuke Sanuki, Shunri Nishizawa (Vo Trong Nghia Co., ltd.).

Sursa foto: Hiroyuki Oki, ArchDaily.com

Gradina Artelor Maopolska

La categoria cladirilor culturale premiul de cladirea anului 2012 a fost primit de Gradina Artelor Malopolska din Cracovia, Polonia, proiectata de Ingarden & Ewý Architects .

Sursa foto:Krzysztof Ingarden, Archdaily.com

Biserica din Looz, Belgia

Biserica din Looz, BelgiaLa categoria arhitectura religioasa premiul de cladirea anului este castigat de proiectul bisericii din Looz, Belgia, realizat de Gijs Van Vaerenbergh.

Sursa foto: Filip Dujardin, ArchDaily.com

Centrul de informare stiintifica si libraria academica din Katowice, Polonia

Centrul de informare stiintifica si libraria academica din Katowice, PoloniaCentrul de informare stiintifica si libraria academica din Katawice, Polonia, a castigat premiul pentru cea mai buna cladire la categoria Muzee si Librarii. Cladirea a fost proiectata de HS99.

Sursa foto: Jakub Certowicz, ArchDaily.com

Absolute Towers, Ontario, Canada

Absolute Towers, Ontario, CanadaLa categoria proiecte rezidentiale, castigator a fost complexul Absolute Towers din Ontario Canada, realizat de MAD Architects.

Sursa foto: Iwan Baan, Archdaily.com

D38 Office, Barcelona

D38 Office, BarcelonaTitlul de cladirea de birouri a anului l-a primit proiectul D38 Office din Barcelona, realizat de Arata Isozaki.

Sursa foto: Filippo Poli, ArchDaily.com

Centrul de cinema din Madrid

Centrul de cinema din MadridLa categoria reabilitari a castigat premiul centrul de cinema din Matadero de Legazpi, Madrid. Proiectul a fost realizat de arhitectii de la Churtichaga & Quadra Salcedo Architects.

Sursa foto: FG+SG, ArchDaily.com

Superkilen, Danemarca

Superkilen, DanemarcaLa categoria facilitati publice castigatorul este Superkilen, un spatiu urban amenajat cu spatii de joaca, bancute si copacei, in cateva din cartierele defavorizate din Copenhaga, Danemarca. Proiectul a fost realizat de arhitectii de la Topotek 1, BIG Architects si Superflex.

Sursa foto: Iwan Baan