Aviatorilor

AviatorilorMutarile Raifeissen si UniCredit au dus gradul de neocupare al zonei Aviatorilor la 42% la finalul anului trecut. In prezent, situatia s-a imbunatatit, spatiile eliberate in Charles de Gaulle Plaza deja incepand sa se ocupe.

Potrivit Danielei Popescu, directorul de research al Colliers, rata de neocupare s-a redus la jumatate in primele luni din 2013.

Barbu Vacarescu - Floreasca

Barbu Vacarescu - FloreascaZona Barbu Vacarescu-Floreasca, unde la inceputul anului doar cateva procente din suprafata de birouri existenta era neocupata, a inregistrat o crestere importanta a suprafetele goale, avand in vedere livrarea Sky Tower, care are circa 25% din spatii ocupate, potrivit ultimelor date facute publice de proprietarul cladirii.

Avand in vedere aceasta livrare, stocul neocupat din zona a crescut considerabil, rata de neocupare fiind in prezent de 21%, potrivit datelor Colliers.

Victoriei

VictorieiGradul de ocupare din zona Piata Victoriei este de 23%. Lansarea pe piata a cladirii Tower Center este unul dintre factorii care au crescut gradul de neinchiriere al zonei. Turnul are deja un prim chirias Hidroelectrica si se poarta discutii si cu alte companii.

Baneasa

BaneasaIn Baneasa gradul de neocupare se ridica la inceputul anului la 34%.

Obor-Piata Muncii

Obor-Piata MunciiZona Obor-Piata Muncii are un grad de neocupare de circa 40%. In zona a fost atras in aceast an un chirias nou, BitDefender si-a relocat sediul in cladirea dezvoltata de HL1 pe Delea Veche.

Pipera

PiperaZona Pipera ramane cea mai goala din Capitala cu un grad de neocupare de circa 52% la inceput de an.

Unde au crescut si unde au scazut gradele de neocupare in T1

Unde au crescut si unde au scazut gradele de neocupare in T1Primul trimestru al anului a adus cresteri ale gradelor de neocupare in zona Barbu Vacarescu - Floreasca si in vestul Capitalei. In Vest, rata de neocupare a crescut usor in urma livrarii cladirii H5 din cadrul proiectului West Gate Park, in timp ce Sky Tower a majorat gradul de neocupare din Floreasca.

T1 a adus si o diminuare considerabila a ratei de neocupare in zona Aviatorilor.