Bucuresti

BucurestiIn zona centrala a Bucurestiului, spatii comerciale situate pe strazi secundare pot fi inchiriate si cu 20 de euro pe metru patrat pe luna. Pe marile artere comerciale insa, preturile pornesc de la circa 50 de euro pe metru patrat pe luna.

Pe bulevardul Magheru, spre exemplu, proprietarul unui magazin de 20 de metri patrati situat la parterul blocului Eva cere 58 de euro pe metru patrat, respectiv 1.160 de euro pe luna.

Pe Calea Victoriei, un spatiu de 560 de metri patrati amplasat chiar langa Teatrul Odeon poate fi inchiriat cu 50 de euro pe metru patrat (un total de 28.000 de euro pe luna).

Pe Calea Dorobantilor, o suprafata de 98 de metri patrati aflata la parterul unui bloc de apartamente poate fi inchiriata cu aproape 55 de euro pe metru patrat, respectiv circa 5.370 de euro pe luna.

Foto: Regatta

Timisoara

TimisoaraDupa Capitala, pe al doilea loc in topul oraselor cu cele mai mari chirii practicate in zonele centrale se situeaza Timisoara. Aici, preturile cerute de proprietari pornesc de la 18-20 de euro pe metru patrat. Astfel, o suprafata de 100 de metri patrati situata la parterul unui bloc de apartamente costa 20 de euro pe metru patrat, respectiv 2.000 de euro pe luna.

Foto: Sedako

Brasov

BrasovIn Brasov, un spatiu comercial de 200 de metri patrati situat in zona 15 Noiembrie are un pret cerut de 17 euro pe metru patrat, ceea ce echivaleaza cu un total de 3.400 de euro pe luna. Proprietatea dispune si de un teren de 200 de metri patrati, destinat parcarii si teraselor.

Sursa: Decent Real Estate

Cluj-Napoca

Cluj-NapocaIn Cluj-Napoca, in zona Republicii, un magazin de 45 de metri patrati poate fi inchiriat cu putin peste 12 euro pe metru patrat, respectiv aproape 550 de euro pe luna. Proprietatea face parte dintr-o vila.

Foto: United Capital

Iasi

IasiIn Iasi, un spatiu stradal de 223 de metri patrati are un pret cerut de 10 euro pe metru patrat, adica 2.230 de euro pe luna.

Sursa foto: Tarom

Constanta

ConstantaConstanta se situeaza pe ultimul loc in randul oraselor analizate la capitolul cele mai mari chirii. In orasul de la malul marii, un spatiu de 140 de metri patrati situat la parterul unui bloc nou (in apropiere de Bulevardul Tomis) poate fi inchiriat cu 7,5 euro pe metru patrat, respectiv 1.050 de euro pe luna. Proprietatea este in curs de finisare, urmand a fi finalizata in luna mai 2013.

Foto: United Capital