2 / 8

Chiria pe post de lucru vs. costul total pe post de lucru

Costurile sunt foarte importanta pentru orice business, asa ca intotdeauna chiria va fi un factor important in alegerea unui spatiu.

Cel mai important este sa va raportati la obiectivul final, si nu la obiective partiale. Iar obiectivul final nu este inchirierea unui anume numar de metri patrati, ci a unui sediu care sa acomodeze un anumit numar de angajati (si desigur o marja de extindere pe care o considerati rezonabila). “Din aceste ratiuni, veti observa ca acest obiectivul final este cel mai fidel si eficient exprimat nu de chiria pe mp, ci de CHIRIA PER POST DE LUCRU. Aceasta se calculeaza ca raport intre chirie totala (rezultata din multiplicarea chiriei pe mp cu suprafata inchiriabila), si numarul de posturi de lucru”, spune Mirela Raicu Rezultatul poate conduce adesea la indicarea drept solutie optima de sediu a unei alte proprietati decat cea cu chiria pe mp cea mai redusa, iar acest rationament poate salva costuri importante.

Mai mult, puteti duce calcului si la costul total per angajat (CPA), adaugand la chirie si utilitati si mentenanta. "CPA va trebui sa difere de la un domeniu de activitate la altul asa cum difera numarul de metri patrati dedicati unui angajat (8-15 mp)", spun oficialii RealTime.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri