Militari Residence

Militari Residence

"Datorita ritmului rapid de vanzare din 2013 care ne-a depasit asteptarile, precum si a cererii constante din partea clientilor, am decis sa acceleram extinderea proiectului in a doua jumatate a acestui an. Am avut un ritm de vanzare record pentru piata rezidentiala actuala, cu o medie lunara de aproximativ 60-80 de unitati vandute. Acesta este motivul pentru care mizam pe o dezvoltarea proiectului prin livrarea a 1.600 de apartamente in prima parte a anului urmator", au spus oficialii proiectului.

La o medie de 60-80 de unitati pe luna, proiectul vinde anual cel putin 700 de unitati locative. Volumul unitatilor livrate este similar celui din anul precedent, inregistrandu-se un avans usor din punctul de vedere al numarului de tranzactii imobiliare din piata.

"Continuarea programului Prima Casa a avut un impact pozitiv in volumul vanzarilor, acesta reprezentand un factor decisiv in decizia de achizitie, alaturi de preturi competitive care pornesc de la 450 euro/mp. Am continuat sa investim nu doar in dezvoltarea de noi unitati locative, ci si intr-o gama extinsa de servicii pusa la dispozitie noilor proprietari. Facilitatile oferite in cadrul complexului precum cluburile wellness, gradinitele, cabinetele medicale deschise in perimetrul cartierului, proximitatea de un mijloc de transport in comun influenteaza in mod pozitiv procesul decizional de achizitie", au adaugat oficialii Militari Residence. Pentru 2014, oficialii companiei se asteapta ca nivelul cererii de apartamente noi sa se mentina, mai ales din partea familiilor tinere in cautarea unei locuinte la un pret corect, adaptat veniturilor acestora. Acest nivel va fi influentat bineinteles si de continuarea programului guvernamental Prima Casa.

Confort Urban Rahova

Confort Urban Rahova

In proiectul rezidential Confort Urban din Rahova s-au vandut 350 de unitati locative in acest an.

In proiectul din strada Pucheni s-au construit intr-o prima faza 400 de unitati locative in 8 blocuri. In faza a doua a proiectului vor fi 16 blocuri cu un total de 800 de unitati locative.

"Vanzarile de locuinte pe 2013 au avut un trend crescator fata de 2012, datorita varietatii mari de compartimentari propuse, dar si a conditiilor mai flexibile de acordare a creditelor, in comparatie cu anul anterior", a spus Catalin Grigore, seful SudRezidential, companie care promoveaza proiectul rezidential alaturi de multe alte ansambluri din zona de sud.

"Pentru anul 2014, ne asteaptam la un numar si mai mare de tranzactii, deoarece costurile creditelor in lei se vor apropia foarte mult de costurile creditelor in euro. De exemplu, intre luna septembrie si luna decembrie a acesui an se observa o diminuare cu aproximativ 100-110 lei a ratei lunare a unui credit in valoare de 40.000 de euro (echivalentul in lei).
In plus, 2014 se anunta un cu mult mai bun si datorita celor care au asteptat reglementarea sau asezarea pietei bancare din punct de vedere al creditarii, iar acum sunt pe cale sa ia o decizie definitiva in ce priveste achizitionare unei proprietati si contractarea unui credit", a mai spus Catalin Grigore, pentru Wall-Street.ro.

Metropolitan Residence

Metropolitan Residence

In proiectul Metropolitan Residence, format din mai multe faze de constructie, s-au tranzactionat in acest an 300 de unitati locative, a spus Catalin Grigore, seful SudRezidential, compania care promoveaza proiectul.

In Metropolitan Residence sunt in prezent 500 de apartamente in curs de finalizare, alte 300 fiind deja finalizate, potrivit datelor furnizate de SudRezidential.

Cosmopolis

Cosmopolis

In proiectul rezidential Cosmopolis s-au vandut 246 de locuinte pana la 15 decembrie, iar oficialii Coldwell Banker, agentul exclusiv al proiectului estimeaza ca se va incheia anul cu 260 de unitati vandute.

Alte 70 au fost inchiriate, a anuntat compania Coldwell Banker, agentul exclusiv al proiectului.

"2013 a fost clar un an mai bun pentru segmentul locuintelor noi tinand cont de numarul de tranzactii mai mare, Mai multe companii au reluat dezvoltarea de locuinte, existand si proiecte noi puse pe piata. Oferta a devenit astfel mult mai variata si mai adaptata la cererea actuala din piata. Pentru noi a fost un an foarte bun, am atras noi proiecte in portofoliu, Cosmopolis fiind vedeta anului din punct de vedere al vanzarilor. Pentru 2014 ne-am propus sa devenim agenti exclusivi pentru si mai multe proiecte rezidentiale noi, avand ca obiectiv si o crestere a vanzarilor pe proiectele existente deja in portofoliu - ne-am propus sa finalizam vanzarea Rose Garden, in 2014 se vor vinde ultimele unitati disponibile in proiect", a declarat Gabriel Voicu, director new homes division Coldwell Banker.

Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii detinut de familia Buyukhanli din Turcia. In proiectul Cosmopolis sunt deja construite circa 1.200 de locuinte.

Ahmet Buyukhanli a declarat pentru Wall-Street.ro ca anul viitor mizeaza pe vanzarea a 400 de unitati locative, urmand sa demareze constructia a 450 de locuinte in 2014, investitie care va ajunge la 16-17 mil. euro.

Apollo Residence

Apollo Residence

Apollo Residence a vandut in 2013 circa 250 de unitati locative, potrivit lui Catalin Grigore. Proiectul rezidential format din mai multe faze de constructie este amplasat in sudul Capitalei.

In prezent in cadrul proiectului sunt 350 de unitati locative in curs de finalizare, pe langa alte 250 deja livrate, potrivit datelor furnizate de SudRezidential.

Latin Residence (Cartierul Latin)

Latin Residence (Cartierul Latin)

Proiectul Latin Residence, parte din Cartierul Latin, unul dintre cele mai mari cartiere noi din vestul Bucurestiului, aflat in Prelungirea Ghencea, a vandut in 2013, pana in prezent, 150 de apartamente noi, in crestere cu 7-8% fata de anul trecut.

Bogdan Iovan, directorul de vanzari al proiectului a declarat pentru Wall-Street.ro ca mai sunt discutii avansate si pentru alte vanzari si ca se asteapta ca anul sa se inchida cu circa 155 de unitati vandute. "Avem o prognoza mult mai buna asa ca avem in pregatire 250 de apartamente noi. Un bloc este deja finalizat si un altul este aproape gata", a mentionat Iovan.

Directorul de vanzari al proiectului spune ca au prognoze mai bune pentru anul viitor si pentru ca anul acesta nu au mai circulat zvonurile privind diparitia Prima Casa de anul viitor, ceea ce nu a mai creat incertitudine in randul cumparatorilor si cel mai probabil nu vor mai exista blocaje in program in 2014.

"Pentru prima data in ultimii ani, luna decembrie nu a mai adus o explozie a vanzarilor in 2013. In anii trecuti, pe fondul incertitudinii legate de continuare programului Prima Casa in decembrie vanzarile explodau. Acum au fost vanzari normale, in linie cu media lunara", a mai spus Iovan.

In ceea ce priveste efectele schimbarii "regulilor" in programul Prima Casa prin limitarea creditarii din program exclusiv la lei, directorul de vanzari al Latin Residence spune ca dupa o stare initiala de neincredere cererea a revenit, iar oamenii si-au asumat costurile mai ridicate.

Brown Residence

Brown Residence

In Brown Residence s-au vandut in acest an 150 de locuinte. In Brown Residence sunt vor fi cuprinse in total 280 de apartamente, proiectul fiind amplasat in apropiere de metrou Dimitrie Leonida.

Rin Grand Residence

Rin Grand Residence

Circa 130 de locuinte s-au vandut si in proiectul Rin Grand Residence, dezvoltat de omul de afaceri Ionut Negoita. Proiectul rezidential a fost conceput dupa ce omul de afaceri a hotarat sa renunte la o parte din camerele de hotel din Rin Grand si sa le transforme in locuinte.

Proiectul este amplasat pe Soseaua Vitan-Barzesti. Preturile in proiect incep de la sub 40.000 euro pentru un apartament de 2 camere.

New Town

New Town

Vanzarile au inregistrat o crestere semnificativa fata de anul anterior si in proiectul rezidential New Town.

"In proiect s-au vandut peste 100 de apartamente, de la garsoniere la apartamente de 5 camere, la un pret mediu de aproximativ 100.000 euro+TVA. De asemenea in 2013 am inchiriat peste 50 de apartamente de 3,4 si 5 camere la o chirie medie lunara de 520 euro+TVA", a declarat Iulian Vasile, director de vanzari al Private Properties, compania care reprezinta in exclusivitate NewTown Residence.

New Town Residence are un pret mediu de vanzare mult peste media celor mai vandute proiecte din top, majoritatea proiectelor din top au preturi mult mai mici si se adreseaza unui alt public tinta.

Rose Garden

Rose Garden

In proiectul rezidential Rose Garden s-au vandut 95 de unitati locative pana la 15 decembrie, iar oficialii Coldwell Banker Affiliates of Romania estimeaza pentru intreg anul 100 de unitati vandute.

Rose Garden este primul proiect rezidential dezvoltat pe plan local de catre GTC Romania, care a mai construit si ansamblul FeliCity, amplasat in zona Baneasa.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este agentul exclusiv de vanzare al Rose Garden si FeliCity.