1 / 10

Barbu Vacarescu-Floreasca devine o zona riscanta

Potrivit companiei de consultanta Jones Lang LaSalle (JLL) zonele fierbinti, in care este cel mai mic risc de investitii din Capitala, pentru dezvoltarea de spatii de birouri sunt CBD-ul, zona Centru-Nord, Floreasca-Barbu Vacarescu, Dimitrie Pompeiu si Centru-Vest. Oficialii JLL fac insa precizarea ca Floreasca-Barbu Vacarescu incepe sa devina riscanta, in conditiile in care investitiile s-au inmultit si zona devine din ce in ce mai aglomerata.


Chiar daca consultantii au inceput sa intrevada riscuri in zona, totusi, pentru moment, Floreasca-Barbu Vacarescu inca perceputa ca una cu risc scazut, chiar daca gradul de neocupare este unul dintre cele mai mari din Capitala, in conditiile in care cea mai mare parte a spatiilor neocupate sunt concentrate intr-o singura cladire.


In zona Floreasca-Barbu Vacarescu exista insa inca un proiect important in constructie, prima faza a proiectul Green Court, dezvoltat de Skanska, urmand sa fie finalizata in acest an, si un alt doilea proiect, dezvoltat de omul de afaceri Ioannis Papalekas, care va demara in curand.


Oficialii JLL mentioneaza ca zona Barbu Vacarescu-Floreasca tinde sa fie saturata, se livreaza foarte multe proiecte, iar gradul de neocupare este ridicat, ceea ce aminteste de situatia din Pipera.


In prezent, potrivit datelor JLL, gradul de neocupare din Floreasca-Barbu Vacarescu este de 19,9% fiind pe locul 4 in topul zonelor cu cele mai mari rate de neocupare. Daca raportam insa gradul de neocupare la stocul total din zona, Barbu Vacarescu-Floreasca urca rapid pe locul doi in topul zonelor cu cele mai multe spatii de birouri goale cu o suprafata de peste 53.000 mp de birouri neocupate. Singura zona cu o suprafata mai mare de birouri neocupate este Pipera Nord, unde gradul de neocupare este de peste 35% iar suprafata libera este de peste 67.000 mp.


Aflati din slide-urile urmatoare care sunt zonele cu cele mai mari grade de ocupare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri