Cosmopolis

Cosmopolis

In Cosmopolis s-au tranzactionat aproximativ 100 de unitati in acest an si este pastrata estimarea de 360 vandute in 2014, spun oficialii Coldwell Banker, compania care reprezinta in exclusivitate complexul imobiliar.

La targul imobiliar Timon, Cosmopolis a venit si cu o serie de oferte, astfel preturile pentru o garsoniera pleaca de la 32.100 de euro +5% TVA, apartamente cu doua camere de la 49.140 de euro + 5% TVA, apartamente cu 3 camere de la 56.500 de euro + 5% TVA si vile de la 76.000 de euro + 5%TVA.

Proiectele rezidentiale ale Adama

Proiectele rezidentiale ale Adama

Adama a venit la targul imobiliar Timon cu oferte speciale pentru proiectele rezidential Edenia Titan si Evocasa Optima, proiecte in care dezvoltatorul a finalizat chiar anul trecut noi faze de constructia, dar care au fost demarate in perioade mai fericite ale pietei. Astfel, in Edenia Titan pretul unui apartament de 2 camere de 48,5 mp cu balcon inclus a scazut de la 65.500 euro cu tva inclus la 59.900 euro cu Tva Inclus. Si in Evocasa Optima un apartament cu suprafata de peste 47 mp are pretul redus la 56.900 euro, de la 62.900 euro cu TVA inclus.

Oficialii Adama au spus ca anul acesta vanzarile au crescut cu circa 30% fata de anul trecut.

Rose Garden

Rose Garden

In Rose Garden, proiect dezvoltat de GTC Romania, s-au vandut in acest an 60 si mai sunt disponibile la vanzare aproximativ 45 de unitati. Pachetul promotional prezentat la targ presupune includerea in pret a unul loc de parcare in subteran si a unei boxe. Studioul cu doua camere are un pret de 53.100 de euro (TVA inclusa), apartamentul cu doua camere are un pret de 71.800 de euro (TVA inclusa) si cel cu trei camere are un pret de 80.800 de euro (TVA inclusa).

Metropolis Residence

Metropolis Residence

In Metropolis Residence, revenit pe piata din toamna anului trecut s-au vandut in acest an peste 20 de unitati locative plus inca 40 de la finalul anului trecut. Metropolis Residence, proiect aflat tot in portofoliul Coldwell Banker, a venit la targul imobiliar cu preturi pornind de la 45.600 euro cu TVA inclusa pentru o garsoniera.

Greenfield Residence

Greenfield Residence

Proiectul Greenfield, dezvoltat de Impact in Nordul Capitalei, a venit la targul imobiliar cu reduceri, astfel o garsoniera porneste de la putin peste 30.000 euro plus TVA, iar un apartament de 2 camere de la aproape 35.000 euro plus TVA.

Impact SA planuieste ca in acest an sa inceapa a doua faza a proiectului Greenfield, care va avea o suprafata de 10.400 mp. Pentru anul acesta, compania estimeaza ca va vinde locuinte in valoare totala de 3 milioane de euro.

"De asemenea, ca parte din aceasta noua faza a proiectului Greenfield, in 2014 vom construi un complex sportiv de mari dimensiuni, care va include terenuri de fotbal, tenis si inot. Complexul va include si un restaurant si un spatiu pentru evenimente. Complexul va fi disponibil atat pentru clientii Greenfield, cat si pentru orice alta persoana interesata sa se bucure de serviciile noastre. Suma care urmeaza sa fie investita este estimata la 1,5 milioane euro", se mentioneaza intr-un document privind strategia companiei din AGA din 12 aprilie a companiei.

In 2013 Impact a vandut 101 locuinte atat cu plata integrala, cat si in rate, dar si peste 53 de loturi de casa.

New Town Residence

New Town Residence

In New Town Residence pretul garsonierelor incepe de la 62.000 euro.

Vanzarile locuintelor noi sunt mai bune n 2014, dar la preturi egale sau chiar mai mici decat ale caselor vechi

Vanzarile locuintelor noi sunt mai bune n 2014, dar la preturi egale sau chiar mai mici decat ale caselor vechi

”Piata rezidentiala noua a mers clar mai bine in primele patru luni din acest an comparativ cu perioada similara din 2013. Sunt mai multe vizionari, sunt mai multe tranzactii, exista o crestere clara datorata ofertelor tot mai adaptate la cererea existenta, scaderii dobanzilor la finantari dupa deciziile luate de Banca Centrala si tendintei de stabilizare a preturilor. Daca ai un produs bun si o echipa buna de vanzari, nu ai cum sa nu faci business in piata imobiliara in 2014”, a declarat Gabriel Voicu, director new homes in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Totusi, chiar daca vanzarile se simt ceva mai bine decat in anii trecuti, preturile locuintelor noi sunt de cele mai multe ori egale sau chiar mai mici decat ale celor vechi din aceeasi zona.

Ion Catutoiu, managing partner al companiei imobiliare RealTime explica ca anul acesta preturile apartamentelor noi au ajuns sa fie chiar mai mici decat ale celor vechi din anumite zone cu acces facil la metrou, iar aceasta situatie este determinata de faptul ca in ultimii 25 de ani s-a construit foarte putin, iar oferta de locuinte noi nu creaza o adevarata concurenta apartamentelor vechi.

Legat de clienti, Catutoiu spune ca observa o mai mare maturitate.

Catutoiu considera ca in prezent randamentele dezvoltatorilor sunt intre 15 si 25% din valoarea investitiei.