1 / 5

Cererea de birouri, in crestere deja cu 30%: ce se prefigureaza?

Cererea de spatii de birouri a crescut deja in prima parte a acestui an cu 30% fata de nivelul inregistrat anul trecut, arata datele DTZ Echinox, unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari la nivel local.


In 2015 au fost livrate sapte cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 80.000 mp. Sunt companii nou intrate pe piata, au loc relocari, sunt companii care cauta spatii mai calitative si mai spatioase cu cel putin 20%. Companiile vor sa fie cat mai aproape de nodurile de transport, iar cererea se concentreaza tot mai mult in aceste zone. Dintr-un total de 200.000 de angajati cati sunt in Bucuresti, aproximativ 50.000 sunt concentrati in zona Barbu Vacarescu – Floreasca”, a declarat Madalina Cojocaru, partener, office agency, in cadrul DTZ Echinox.


Intrebata despre evolutia pietei in al doilea trimestru, reprezentantul DTZ sustine ca piata este una extrem de dinamica. “Sunt multe preinchirieri pe zonele centrale si semicentrale. Piata va ajunge in al doilea trimestru cel putin la nivelul din primul trimestru, iar rata de neocupare va scadea.


Potrivit acesteia, in ultimii ani sa creat o tendinta de dezvoltare a proiectelor de birouri, in apropierea unor spatii comerciale. In apropierea mall-urilor se creeaza un acces facil in zona de retail, iar companiile ofera angajatilor un discount-uri pentru magazinele si restaurantele din interiorul centrelor comerciale. Noua generatie de angajati vrea ca in timpul petrecut la birou sa isi rezolve si alte activitati”, a mai adaugat Madalina Cojocaru.


Printre cele mai mari proiecte care vor fi livrate in acest an se numara Hermes Business Campus (Atenor) si Metroffice (Immofinanz), pentru anul 2016 estimandu-se ca vor fi livrati aproximativ 400.000 mp spatii de lucru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri