1 / 8

Insolventa Romstrade SRL i-a sters firma lui Nelu Iordache din topurile de altadata: afacerile au scazut de peste 50 de ori

Romstrade, companie aflata in insolventa, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat in repetate randuri pentru fapte de coruptie, inca nu a raportat rezultatul financiar pentru anul fiscal 2015. Romstrade SRL, companie cu sediul in Adunatii Copaceni (Giurgiu), ramane unul dintre principalele exemple de imperii afectate de criza si management defectuos, rulajul companiei ajungand la nivelul anului 2014 la 2,5 milioane de euro, dar un profit de peste 1,7 milioane de euro, avand datorii de circa 127 de milioane de euro.


In anul 2011, de exemplu, Romstrade SRL era unul dintre constructorii “pe val” din Romania, cu contracte care lui Nelu Iordache i-au adus afaceri de 127 de milioane de euro, un profit de 2,6 milioane de euro, dar si un numar de peste 1.600 de angajati, asta in conditiile in care, la nivelul anului 2014, figurau aproximativ 80 de salariati in cadrul companiei.


Nelu Iordache, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri, a fost plasat sub control judiciar in primavara anului 2016, intr-un nou dosar, asta dupa ce initial a fost acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii DIICOT au descoperit ca omul de afaceri si-ar fi cladit imperiul nu doar din afaceri cu statul, ci si din materiale de constructii furate. Nelu Iordache este acuzat de constituire de grup infractional, evaziune fiscala si spalare de bani.


Prejudiciul in acest caz ajunge la peste 13 milioane de lei. Alaturi de omul de afaceri, alte 33 de persoane sunt vizate in aceasta ancheta.


Sursa date: Ministerul Finantelor

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri