1 / 8

Bucuresti: 500 de proiecte de locuinte

In Capitala exista in prezent 500 de ansambluri rezidentiale, din care 88% de apartamente; dintre acestea, 124 sunt deja vandute, iar 99 au obtinut autorizatia de constructie sau sunt in faza de initiere a PUZ-ului. Restul sunt disponibile spre vanzare, fie ca este vorba de proiecte deja existente (ajunse la faze ulterioare de dezvoltare) sau de unele nou-lansate.


Cele mai mari complexuri rezidentiale din zona Capitalei sunt amplasate la marginea orasului, unde dezvoltatorii au putut gasi terenuri pretabile pentru dezvoltari de amploare. Din aceasta categorie face parte ansamblul Cosmopolis (2.600 de unitati), dezvoltat de compania cu actionariat turcesc Opus Land Development, in zona Tunari-Stefanestii de Jos. Tot in nordul Bucurestiului, in zona Baneasa, de data acesta, dezvoltatorul autohton Impact Developer & Contractor a construit pana acum circa 1.600 de locuinte, dintr-un total planificat de aproape 2.500 de unitati. Un numar de 1.680 de unitati locative au dezvoltat si fratii Negoita, in cadrul complexului Confort City. Ansamblul cu cele mai multe locuinte construite pana acum in zona Bucurestiului este insa Militari Residence, cu aproape 8.000 de unitati locative livrate pana acum si alte aproximativ 1.500 in curs de finalizare pana in primavara anului viitor.


In ultimii ani, odata cu stabilizarea sectorului imobiliar, o serie de dezvoltatori si-au indreptat atentia spre terenuri cu un amplasament mai bun, anuntand proiecte de amploare in cartierele traditionale ale orasului. Printre cele mai semnificative asemenea initiative se numara Belvedere Residences (peste 1.500 de unitati in apropierea statiilor de metrou Pipera si Aurel Vlaicu), 21st Residence Politehnica (1.470 de locuinte in plan) sau Estic Park (1.500 de unitati anuntate in zona Pantelimon).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri