1 / 7

Locuintele din blocurile vechi din Capitala s-au scumpit cu 50%

Pretul locuintelor in blocuri vechi din Bucuresti a crescut in acest an in medie cu 50%, in contextul mentinerii unui nivel ridicat al cererii, conform unui studiu intocmit de compana de servicii imobiliare Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Potrivit Coldwell Banker, cererea pe piata veche a apartamentelor s-a mentinut la un nivel inalt, locuintele din acest segment avand cateva avantaje net superioare celor noi. Printre acestea se numara posibilitatea de a te muta imediat si localizarea in zone accesibile, unde infrastructura este definitivata. Din acest motiv, cresterea medie a preturilor a fost de 50%.

Cele mai mari preturi pe piata apartamentelor vechi se inregistreaza in sectoarele 1 si 2 din Bucuresti, in timp ce in sectorul 6 locuintele din aceasta categorie se vand cel mai ieftin.

Specialistii Coldwell spun ca, asemenea anilor anteriori, in 2007 piata rezidentiala a avut o evolutie atipica. Aceasta a fost caracterizata de o cerere in continua crestere, insuficient acoperita de oferta, ceea ce a determinat majorarea preturilor, desi numarul de tranzactii este in usoara scadere.

"Totusi, ca numar al tranzactiilor, segmentul rezidential conduce detasat pe piata imobiliara"
, afirma specialistii Coldwell.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri