1 / 5

Proiectele rezidentiale - vedetele investitiilor imobiliare

Cea mai mare investitie anuntata in acest an apartine companiei de constructii Impact Developer & Contractor, care va aloca 2,7 miliarde de euro pentru dezvoltarea a doua proiecte rezidentiale, unul la Cluj si altul in Bucuresti. Lucrarile de constructii vor incepe anul acesta, ambele proiecte totalizand 9.700 de locuinte.

Pe locul al doilea dupa valoarea investitiilor in segmentul rezidential se afla compania israeliana American Colony, care va investi prin intermediul subsidiarei sale, Inter Colony Real Estate Development, peste 1,8 miliarde de euro in trei proiecte rezidentiale, la Afumati, Voluntari si in zona Floreasca din Bucuresti.

In luna februarie, dezvoltatorul imobiliar Westhouse Group a anuntat investitii in Romania de circa 1,5 miliarde de euro in proiecte imobiliare pana in anul 2014 si estimeaza ca va livra 1.500 de unitati locative pe an. Primele proiecte ale Westhouse Group sunt trei ansambluri de locuinte in judetul Constanta: Oasis Residences, Central Apartments si Corallia Residence, compania avand in pregatire, pe termen lung, alte 16 proiecte atat in Bucuresti cat si in restul tarii.

Si subsidiara din Romania a grupului Beny Steinmetz Group (BSG), Seven Hills, care a investit pe piata imobiliara din tara circa 500 de milioane de euro, si-a propus sa dubleze aceasta suma in anul 2008. Potrivit reprezentantilori companiei, Seven Hills are proiecte mari pentru piata din Romania, din acest an, investitiile sale indreptandu-se si si spre provincie. Pana in prezent, cea mai mare investitie (120 milioane de euro) a fost absorbita de complexul rezidential West Park din zona Militari, compus din 19 cladiri cu un total de 1.400 de apartamente.

Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall, are in plan investitii de circa 400 milioane de euro in urmatorii ani in construirea a trei ansambluri rezidentiale in Bucuresti. In prezent, compania are un volum de investitii de 390 milioane de euro in proiecte finalizate sau viitoare, in afara celor 400 milioane de euro pentru proiectele rezidentiale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri