1 / 5

Dezvoltatorii vin cu oferte pentru a revigora vanzarile scazute

“In luna iulie, ca si in lunile iunie si mai, BREI-Nou a inregistrat o valoare de 1.909 euro/mp. Aparent, piata apartamentelor noi nu a inregistrat nicio scadere de la inceputul acestui an, insa pentru a revigora vanzarile scazute din timpul verii, dezvoltatorii au lansat oferte promotionale, fie oferind reduceri de pret, fie incluzand locurile de parcare in pretul apartamentului”, se arata in comunicatul companiei.

Potrivit analizei Colliers, in luna iulie, valoarea BREI-Vechi la nivelul Capitalei a inregistrat o crestere de doar 1%. Sectorul 1 a prezentat o crestere de 8%, ajungand la nivelul de 2.250 euro/mp, fata de 2.061 euro/mp cat inregistra in luna mai.

La polul opus s-a aflat Sectorul 6, care a suferit o reducere de 6% a pretului mediu/mp, atingand in aceasta luna 1.525 euro/mp. In Sectorul 2, preturile au ajuns la un nivel mediu de 1.685 euro/mp, cu 6% mai mult decat luna precedenta. Sectoarele 3 si 4 s-au confruntat cu deprecieri de 1 si respectiv 2%, in timp ce Sectorul 5 a inregistrat o apreciere cu 2% a pretului mediu/mp.

[UPDATE]: "In cazul Sectorului 1 oferta este mult mai restransa. Ca pondere in totalul vanzarilor, Sectorul 6 inregistreaza o valoare aproape dubla fata de Sectorul 1, in mare parte datorita cartierelor Militari si Drumul Taberei. Avand o oferta mai restransa si adresandu-se unui segment predominant de lux, Sectorul 1 rezista cu mai mult succes realitatii actuale din piata", ne-a explicat Calin Bucur, coordonatorul echipei care a elaborat indicele BREI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri