1 / 6

Mordechay Zisser pluseaza inca 2 mld. euro pe Romania

Zisser, in varsta de 53 de ani, este presedintele grupului Europe Israel, care controleaza mai multe firme din domeniile imobiliare, IT si piata financiara, fiind totodata unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Israel.

Cu un plan de dezvoltare de circa 15 proiecte comerciale pe piata locala in urmatorii ani, israielenii de la Plaza Centers sunt unii dintre cei mai mari dezvoltatori din real-estate-ul romanesc. Dupa ce au anuntat pana acum investitii de 750 milioane de euro, actionarii Plaza Centers ridica miza pentru piata imobiliara autohtona: pentru urmatorii trei ani, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucuresti a bugetat inca 2 miliarde de euro pentru investitii in Romania. “Prin aceasta investitie vom crea zeci de mii de locuri de munca, insa totul va depinde de birocratia municipalitatilor din tara”, spune Mordechay Zisser.

Plaza Centers a intrat pe piata romaneasca la finele anului 2006 , cel mai important proiect fiind complexul Casa Radio, realizat in parteneriat cu statul roman. Valoarea lucrarilor este estimata la circa 600 de milioane euro. Compania Plaza Centers detine 75% din capitalul firmei Dambovita Center, dezvoltatorul proiectului, statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk.

“Suntem inca la inceput cu proiectul Casa Radio, inca lucram la infrastructura, insa dupa ce vom obtine toate aprobarile, vom lucra 7 zile pe saptamana pentru dezvoltarea proiectului, astfel incat sa terminam constructia in trei-patru ani”, spune Zisser, care adauga ca numai acest proiect va genera aproximativ 10.000 de locuri de munca.

Mordechay Zisser nu poate estima inca un randament final pentru investitia in Casa Radio, mai ales ca acesta poate varia in timp, intrucat preturile de constructie vor cunoaste o tendinta de scadere. “Ma astept ca pretul otelului sa scada, deoarece Jocurile Olimpice s-au incheiat si numarul proiectelor dezvoltate in Asia este in scadere. De asemenea, incepand cu anul viitor, si preturile la lemn, alumininiu si sticla vor fi pe un trend descendent”, spune Zisser.

Doar in dezvoltarea a sapte proiecte in Romania, Plaza Centers va investi 290,4 milioane de euro si estimeaza ca va obtine din vanzarea acestora venituri de 410,6 milioane de euro, potrivit unui raport financiar publicat in luna martie de companie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri