Planurile raman pentru urmatorii trei ani

Planurile raman pentru urmatorii trei aniIn prezent, divizia de Real Estate a RTC are in dezvoltare proiectul Theresianum, amplasat in cartierul Terezian din Sibiu si se afla in stadiul de alegere a constructorului pentru urmatorul proiect, din Bucuresti, unde lucrarile de constructie vor incepe in acest an.

„RTC isi pastreaza planurile pentru divizia de Real Estate in urmatorii trei ani. Vom livra proiectul Theresianum din Sibiu in anul 2009, va urma apoi proiectul rezidential din zona Fizicienilor si vom continua cu cladirea de birouri din Bucurestii Noi, urmand ca dupa aceste proiecte sa continuam investitiile in Sibiu”, a declarat Mariana Radu (foto), CEO al Rimobi.

Theresianum cuprinde120 de apartamente ce vor fi livrate in octombrie 2009 si a necesitat investitii de sapte milioane de euro. Proiectul din strada Fizicenilor va avea 135 de apartamente va fi dezvoltat pe 15 etaje supraterane, dintre care unul va deservi spatiul tehnic si 3 niveluri subterane, investitia fiind estimata la 16 milioane de euro.

„Al treilea proiect va fi o cladire de birouri de tip P+12, pe Bucurestii Noi, pentru care urmeaza sa primim in curand autorizatia de constructie. Pentru acest proiect aproximam o investitie de 15-17 milioane de euro”, a adaugat oficialul Rimobi.

Potrivit acesteia, grupul RTC ia in calcul si o relocare a depozitelor din Giulesti, unde zona permite dezvoltari de tip rezidential, insa in ceea ce priveste al patrulea proiect, acesta va fi tot in Sibiu, unde, pe o perioada de trei ani, urmeaza extinderea ansamblului Theresianum si relocarea activitatii producatorului Flaro.

Piata rezidentiala in fosta Capitala Culturala

Piata rezidentiala in fosta Capitala CulturalaFosta Capitala Culturala Europeana, Sibiul, a inregistrat un boom pe segmentul dezvoltarilor rezidentiale, pretul mediu pentru locuintele noi fiind cuprins intre 870 si 1.100 euro pe metru patrat, potrivit agentiei imobiliare EuroEst.

„In prezent, sunt aproximativ 12-13 proiecte rezidentiale anuntate in Sibiu. Evident, preturile au crescut, in special anul trecut, datorita statutului de Capitala Culturala, insa acum lucrurile se revin la normal”, a explicat Mihai Tiepac, Manager Proiect in cadrul departamentului de rezidential al EuroEst.

EuroEst a fost numit agentul exclusiv de vanzare al proiectului Theresianum, pana in prezent fiind contractate patru apartamente cu doua camere, insa campania de promovare va incepe in luna octombrie.

„Initial am avut in plan dezvoltarea a 97 de apartamente, insa cererea in Sibiu este mai mica pentru apartamentele cu trei camere si am decis recompartimentarea proiectului. Am transformat unele apartemente cu trei camere in garsoniere si apartamente cu doua camere si in loc de 97 de locuinte, vom avea 120 pe aceeasi suprafata”, a afirmat Mariana Radu.

Preturile pentru apartamentele din Theresianum sunt de aproximativ 800 euro/mp, insa sunt asteptate cresteri, pe masura ce constructia proiectului avanseaza. In plus, Rimobi intentioneaza sa extinda ansamblul dupa ce va reloca activitatea fabricii Flaro. In acest scop, compania a achizitionat recent un teren de patru hectare in zona Sura Mica, din Sibiu.

Cine conduce afacerile cu imobiliare ale lui Octavian Radu

Cine conduce afacerile cu imobiliare ale lui Octavian RaduMariana Radu se afla in fruntea diviziei de Real Estate a grupului RTC de la sfarsitul anului 2004, pana atunci fiind Director Dezvoltare Diverta pe zona sud-vest. In cadrului RTC Holding lucreaza de opt ani si se descrie ca fiind un om al cifrelor.

„Ma ocup de investitii, iar pentru mine cifrele inseamna totul. La nivel de management, echipa Rimobi numara cinci oameni, insa lucram si cu firme de consultanta”, a spus CEO-ul diviziei de imobiliare.

Asemanarea numelui de familie este o simpla coincidenta, intre Mariana Radu si omul de afaceri Octavian Radu, care controleaza intreg grupul RTC nefiind nicio legatura de rudenie.

Rimobi administreaza peste 11.000 mp birouri, 45.000 mp spatii de depozitare, 1.500 mp spatii comerciale si 570.000 mp teren. Principalele companii ale diviziei imobiliare si constructii sunt: Euros Trading, Forum Center, Viva Center, MTT Training Services si OTEPAA.