1 / 5

Ultimul loc dupa legaturile de transport extern

Raportul Cushman & Wakefield se realizeaza pe baza de interviuri cu senior manageri si directori din bordul de conducere, responsabili de locarea/relocarea a 500 dintre cele mai mari companii din Europa. Cele 34 de orase sunt clasificate in functie de criterii precum transporturi, telecomunicatii, accesul in piete economice, disponibilitatea si costul fortei de munca, costul spatiilor de birouri si calitatea vietii.

“Bucurestiul si-a imbunatatit transportul intern fata de anul trecut, urcand in clasament de pe locul 30 pe locul 26. Astfel, stam mai bine in aceasta privinta decat vecinii din Budapesta (locul 31) sau decat polonezii din Varsovia (locul 30) si la egalitate cu praghezii. In privinta legaturilor de transport externe, Bucurestiul se situeaza pe ultimul loc dintre cele 34 de orase considerate importante pe afacerile in Europa”, arata al 19-lea raport ECM.

500 de companii considera ca Bucurestiul face mai multe eforturi pentru a-si imbunatati conditiile pe care le ofera derularii afacerilor decat Moscova, dar mai putine decat Praga, Budapesta sau Varsovia. Companiile considera insa ca orasele spaniole fac cele mai multe eforturi: Barcelona pe primul loc, urmata de Madrid.

“ Bucurestiul este un oras extrem de dinamic, din toate punctele de vedere. Se fac eforturi atat din partea companiilor care doresc implementarea/demararea proiectelor (dezvoltatori, in cazul sectorului de real estate) in aceleasi conditii de calitate ca si in celelalte orase din Europa, in special ca in cele vestice”, a declarat Razvan Gheorghe (foto), Director General al Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri