1 / 4

Avantajul de a fi primul pe piata

Anchor Grup a investit, in parteneriat cu societatea mixta Leogrant, 56 milioane de euro in Shopping MallDova, un centru comercial cu patru niveluri si o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati.

“Cand esti primul pe piata, ai avantajul ca ai timp sa inveti. Piata creste odata cu tine, iar concurenta, de cele mai multe ori, se lasa asteptata. Nu credem ca vom avea in viitorul apropiat o concurenta pe aceasta piata”, explica Radu Tanasescu (foto), cel care s-a ocupat de inchirierea celor trei mall-uri dezvoltate de Anchor.

In Republica Moldova, piata imobiliara se misca lent si totul este inca la inceput, spune Tanasescu, care gaseste totusi asemanari intre piata de acum din Chisinau si cea din Bucuresti, in urma cu zece ani.

“In ’99, cand am deschis Bucuresti Mall, lucrurile se miscau ametitor de repede. Chiar daca Chisinau, viteza este mult mai mica, piata se dezvolta si oportunitati sunt destule”, afirma reprezentantul Anchor.

Radu Tanasescu a inceput inchirierea pentru Shopping MallDova in luna martie, procesul de inchiriere fiind identic cu cel pentru Bucuresti Mall sau Plaza Romania.

“Lucrurile nu au decurs mai greu pentru ca era vorba de Republica Moldova, retailerii au fost la fel de increzatori in aceasta piata, ca si in cea din Romania. Singura diferenta consta in nivelul chiriilor: in Chisinau sunt cu circa 30% mai mici decat in Bucuresti”, spune Tanasescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri